Прикрашаємо паску на Великдень: 11 красивих ідей
Свято Воскресіння Христового вже не за горами, тому підготовку можна починати вже зараз.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Зокрема вже можна розпочинати пошук ідеї для декору пасок та розфарбовування крашанок та писанок. Саме ці атрибути стали справжнім головним символом Великодня й справжньою окрасою святкового столу.
1. Цукрова пудра
Найчастіше господині використовують у приготування цукрову пудру. І це не дивно, адже білосніжна пудра є бюджетним та простим декором паски, який надає їй особливого вигляду. А ще це ідеальний варіант, якщо потрібно заощадити не лише кошти, а й час.
2. Білкова глазур
Чудовою окрасою паски є білкова глазур. Для її приготування достатньо збити яєчні білки з цукром та прикрасити пишною пінкою випічку, яка вже охолола. Саме така глазур використовується для створення своєрідних “шапочки”, яку потім ще прикрашають присипкою.
3. Кольорова глазур
Приготуйте глазур й зміщайте її з барвником – результат буде неперевершений. Природні барвники: журавлина – червоний колір, буряк – рожевий, а от з темного винограду отримують блакитну глазур.
4. Меренга
Меренга відрізняється від традиційної білкової глазурі тим, що з цукру попередньо варять сироп. Вона отримує тоді легшу консистенцію. Щоб меренга мала рум’яний вигляд, використовують пальник.
5. Безе і зефір
Перевага цих солодощів полягає в тому, що їх можна придбати в будь-якому супермаркеті. Різнокольорові пірамідки безе і пухкі хмаринки маршмелоу – це чудова окраса для будь-якої випічки.
6. Шоколад
Це незамінний елемент декору, який є не лише смачним, а й універсальним. Можна приготувати глазур з вершковим маслом, а можна просто розтопити темний або білий шоколад на водяній бані та вкрити верхівку паски.
7. Прикраси з мастики
Часто святкові торти оздоблюють мастикою, саме цей елемент декору можна використати і для паски. З цієї суміші можна сформувати різноманітні фігури. Я, наприклад, напередодні свята купляю формочки курчат, зайчиків, крашанок, і з їх допомогою створюю різноманітні декорації. Симпатично виглядатимуть і звичайні квіти.
8. Солодощі
Експериментуйте під час випікання пасок та використовуйте різні види солодощів:від шоколадних батончиків до печива.
9. Горіхи, сухофрукти та цукати
Часто використовують сухофрукти та цукати для декору, оскільки це практичний варіант, а ще – надзвичайно смачний.
10. Свіжі фрукти та ягоди
Декор зі свіжих ягід та фруктів є надзвичайно популярним не лише для великодніх пасок, а й навіть для іншої випічки. Глазур’ю або шоколадом облийте вершечок пасочок, а потім зверху розмістити ягідки або фрукти. Зверху все присипати цукровою пудрою. Ще один варіант: скибки фруктів нанизати на шпажки, а потім встромити все у паску.
11. Свіжі квіти та сухоцвіти
Паска з таким декором має дуже святковий вигляд, тому її можна сміло подавати на святковий стіл, або ж використовувати, як подарунок. Квіти для прикраси переважно сухі, або хоча б трішки підсушені, оскільки свіжі можуть розтопити глазур. Тут варто бути обережними з отруйними квітами, зокрема конвалії, тюльпани та нарциси.