Пишні сирні пончики в духовці. Готуються швидко без олії і дріжджів

Обожнюєте ви пончики? Але намагаєтеся рідко готувати, тому, що це шкідливо і дуже калорійно? Цей рецепт спеціально для вас! Пончики виходять пишними, нереально повітряними і просто тануть у роті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

На 12 пончиків вам знадобиться:

  • сир (краще використовувати домашній) – 250 г;
  • борошно – 220 г;
  • яйце – 1 шт;
  • олія – 1 ст. л .;
  • сметана 1 ст. л .;
  • ванільний цукор, розпушувач по 1 ч. л .;
  • сіль на кінчику ножа;
  • цукрова пудра, повидло за бажанням.

Приготування:

Змішуємо яйце, сіль, цукор і ванільний цукор. Додамо сметану і сир і добре перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім додаємо дві столові ложки борошна від загальної маси за рецептом, розпушувач і ще раз переміщаємо.

Далі частинами вводимо решту борошна, тісто повинно вийти гладке, м’яке і не липнути до рук.

Розкачуємо в джгутик і поділяємо на 12 рівних частин.

З кожного шматочка формуємо кульки. Потім в центрі заготовки вирізаємо отвір. Це можна зробити за допомогою кондитерської насадки.

Деко застилає пергаментним папером і викладаємо наші пончики, змащуємо теплим молоком. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 25-30 хвилин.

Готові пончики можна посипати цукровою пудрою. За бажанням можна наповнити повидлом або згущеним молоком. Але і без всього цього вони дуже смачні.

Приємного чаювання!

Не вдається скопіювати.