Шоколадний красень за 5 хвилин: мінімум калорій, продуктів і часу
Сьогодні рецепт, який не може не підняти настрій, тому що ми приготуємо шоколадний десерт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
І якщо ви відразу подумали, що приготувати такого красеня потрібен час і навички в кулінарній справі, то ви помиляєтеся. Все навіть занадто легко – приголомшливо доступний набір продуктів для приготування, а на випічку витрачається всього 5 хвилин нашого часу.
Також ця смакота готується абсолютно без цукру і борошна, тому його з легкістю можна віднести до рецептів для правильного харчування.
Необхідні продукти:
- 2 яйця
- 2 банана
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 50 г какао порошку (4 ст.л.)
Для глазурі
- 50 г шоколаду
- 60 мл. молока
Як приготувати шоколадний десерт
В першу чергу очищаю від шкірки банани, знадобиться 2 банана. Якщо банани сильно переспілі, використовуйте їх, з ними десерт буде навіть ще смачніший.
Нарізаю їх на невеликі шматочки, довільної форми і відставляю в сторону.
Другий необхідний інгредієнт це яйця. Беру 2 яйця.
Підготовлені інгредієнти перекладаю в глибоку миску. Далі до них додаю 50 грам какао порошку, це 4 столові ложки. І сюди ж відправляю половину чайної ложки розпушувача.
Ось тепер всі інгредієнти необхідно перемішати між собою. Це можна зробити за допомогою блендера, комбайна або міксера. Я перебиваю масу занурювальним блендером.
Отже, в підсумку однорідна шоколадна маса готова.
Форма для запікання у мене керамічна, діаметром 12 см. Ви можете взяти силіконову або роз’ємну, так буде навіть ще краще (витягувати готовий корж зручніше).
Вистелила дно пергаментом, щоб надалі легко перенести корж на тарілку, а боки трохи змастила соняшниковою олією.
Переллю в форму всю масу. Це роблю обережно, не допускаю затікання рідкої шоколадної маси під пергамент.
Щоб корж після приготування був з рівною поверхнею, легкими рухами обертаю форму.
Тепер починається найцікавіше. Форму з шоколадною масою ставимо в мікрохвильовку і готуємо при потужності 800 Вт 5-7 хвилин.
Через 5 хвилин маса досить стабілізувалася і схопилася. Даю трохи коржу охолонути.
Залишився останній штрих.
Наламала на дрібні шматочки півплитки шоколаду, з вмістом какао 70%. До нього додала 60 мл. молока і відправила розтоплювати в мікрохвильовку.
Гарячі інгредієнти змішала між собою, до отримання однорідної глазурі. Залишилося залити цією масою верх коржа.
Добре охолоджений корж витягаю з форми і перекладаю в тарілку.
З його основи знімаю пергамент і тут же поверхню коржа акуратно поливаю ще гарячою шоколадною глазур’ю. Вона прекрасно розтікається, утворює красиві глянцеві “хвилі”.
Ви подивіться, який шоколадний красень. Правда дуже апетитно виглядає?