Не викидаю залишки варення. Приготуйте “Експрес” пиріг
Такий пиріг виходить дуже ніжний і м’який, а тісто по структурі схоже на класичний бісквіт, тільки більш вологе і здобне. А вибране варення надає пірогу свій, ягідний смак. Це так смачно і апетитно, що подобається всім. І такий пиріг готую кілька разів на тиждень, і не втомлююся нахвалювати рецепт цього чудового пирога.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 3 яйця
- 100 мл. молока
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 г ваніліну (1 пакетик)
- 1/3 ч.л. солі
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 320 г борошна
- 250-300 г варення
Покроковий процес приготування:
В першу чергу в миску розбиваю три середніх яйця.
Другий необхідний інгредієнт це цукор, знадобиться 100 грам. І до них же, слідом всипаю 1 грам ваніліну і дрібку солі, максимум 1/3 ч.л.
Ось тепер всі інгредієнти необхідно перемішати між собою. Масу збивати не треба, перемішати до розчинення цукру.
У мікрохвильовці заздалегідь розтопила 100 грам вершкового масла і тепер додаю його в тісто. І відразу ж в мікрохвильовці підігрівають до 70 ℃ молоко.
Якщо немає кулінарного термометра. Рідина, нагріта до 70 ℃ гаряча, але не обпалює.
Після того, як в тісто ввели вершкове масло, просіваю половину від норми пшеничного борошна. Це 160 грам борошна. Тут же, на борошно, додаю розпушувач.
Молоко вже нагріте до потрібної температури і вливаю його в миску, все перемішую і просівають залишки борошна, ще 160 грам.
До кінця замішую тісто.
Готове тісто виходить однорідним, щільним і досить густим.
Для начинки можна використовувати будь-яке варення, сьогодні я візьму абрикосове. Воно досить рідке, тому загущую його крохмалем.
Форму для випікання я вже підготувала, застелила пергаментним папером дно і боки.
Тепер починається найцікавіше, збирання пирога. Перекладаю 2/3 тіста по дну форми і розрівнюю ложкою по всій поверхні.
Поверх викладаю начинку.
І завершую збірку пирога залишками тіста.
Пиріг випікається 40-45 хвилин в розігрітій до 180 ℃ духовці.
З такими швидкими рецептами, як для цього пирога, я зустрічаю гостей смачною, гарячою і свіжою випічкою. А секрет в тому, щоб мати в багажі перевірені швидкі рецепти на всі випадки життя. На все йде не більше години. Смачного!