Шинка в домашніх умовах зі свинини
Здавалося б, ну чим може здивувати досвідченого гурмана звичайна шинка? У домашніх умовах, зі свинини – рецепт цієї страви здатний підкорити смаки найвибагливішого гостя. Будьте впевнені, ваш експеримент змінить гастрономічні смаки і істотно підніме планку якості по відношенню до такого продукту.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Класична домашня шинка
Шинка, приготовлена в домашніх умовах, стане справжнім надбанням святкового столу. На смак готова страва не зрівняється з магазинними аналогами, адже готується з натурального м’яса і добірних спецій.
Компоненти:
- Ошийок свинячий – 1,4 кг .;
- Сіль кам’яна харчова – 15 гр .;
- Сіль нітритна – 15 гр .;
- Часник сухий – 1,5 ч. л .;
- Цукор – 2 грами;
- Мускатний горіх – 0,5 ч. л .;
- Кардамон – 0,5 ч. л .;
- Чорний перець мелений – 1 ч. л .;
Приготування:
М’ясо помийте, поріжте на невеликі шматочки.
Посоліть сумішшю солей, перемішуйте, масажуючи. Якщо нітритної немає, використовуйте звичайну, але смак і колір будуть іншими.
Рецепт домашньої шинки зі свинини відкладіть на 24-72 години. За цей час заготівля м’яса повинна простояти в холодильнику. Кожен день її потрібно перемішувати.
Розділіть м’ясо на дві частини. В першу додайте крижану воду 150 мл. і пропустіть в блендері.
З’єднайте шматочки м’яса, що залишилися в мисці, з перемеленою масою.
Добре перемішайте, додайте спеції. Перемішуйте так, щоб спеції рівномірно розподілилися по масі.
Покрийте її пакетом для запікання. У пакет, за допомогою ложки, викладіть м’ясний фарш.
Щільно закрутіть верхню частину пакета і накрийте кришкою форми для шинки.
Відправте її з вмістом в духовку на 2 години, готуйте при температурі 100 градусів.
Перевірити готовність можна термометром. Якщо температура в м’ясі досягла 70 градусів, продукт готовий.
Свинна шинка в мультиварці
Рецепт шинки зі свинини може бути приготований в мультиварці. Така техніка є на більшості кухонь сучасних господинь. Тому приготування не викличе труднощів навіть у новачка.
Інгредієнти:
- Свиний ошийок – 1 кг .;
- Сіль – 100 гр .;
- Вода – 1 л .;
- Спеції за смаком.
Приготування:
Рецепт шинки зі свинини почніть з засолювання м’яса. Розведіть у воді сіль, покладіть в миску м’ясо. Залийте розсолом і залиште на 12 годин для маринування.
Вийміть м’ясо з розсолу, умочіть шматок в спеціях за смаком (лавровий лист мелений, кардамон, перець, мускатний горіх, інше).
Надайте м’ясу красиву форму, обв’язуючи його кулінарним шпагатом кожні 2-3 см.
Помістіть його в рукав для запікання, обгорніть знову і обв’яжіть.
Покладіть в чашу заготовку, налийте воду, щоб вона покрила пакет.
Встановіть режим мультіповар з температурою 80 градусів. Готуйте 4 години.