Домашній хліб в духовці. Простий рецепт і хлібопекарня не потрібна!

Щоб приготувати хліб в домашніх умовах, вам не буде потрібно особливих навичок пекаря і спеціального устаткування. Досить мати духовку і бажання спекти смачний домашніх хліб з м’яким м’якушем всередині і хрусткою скоринкою зовні! Пропоную вам перевірений рецепт такого домашнього хліба!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Борошно – 450 грам
  • Вода – 300 мл.
  • Дріжджі сухі – 7 грам
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.

Як приготувати домашній хліб

Борошно просіваємо через сито, щоб збагатити його киснем і зробити наш майбутній хлібець повітряним і пористим!

Додаємо до борошна дріжджі, сіль і цукор. Перемішуємо.

Вливаємо 300 мл теплої води і 2 ст.л. олії.

Вимішуємо тісто спочатку лопаткою.

Потім на присипану борошном стільницю викладаємо тісто і продовжуємо вимішувати його руками.

Чисту миску змащуємо олією, укладаємо в неї наше тісто, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце підходити на 40-60 хвилин.

Домашній хліб в духовці. Простий рецепт і хлібопекарня не потрібна!

Тісто, що підійшло обминаємо і знову прибираємо в тепло на 40-60 хвилин.

Домашній хліб в духовці. Простий рецепт і хлібопекарня не потрібна!

Ще раз тісто обминаємо і формуємо з нього буханочку.

Готову буханку укладаємо в форму для випічки, змащену олією, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.

А в цей час розігріваємо духовку до 200 градусів.

Підійшовший в формі хліб змащуємо соняшниковою олією розведеною у воді (1 ст.л. води + 1 ч.л. олії) і відправляємо в духовку.

Домашній хліб в духовці. Простий рецепт і хлібопекарня не потрібна!

Випікаємо хліб 40 хвилин при температурі 200 градусів. Наш хліб готовий!

Домашній хліб в духовці. Простий рецепт і хлібопекарня не потрібна!
Домашній хліб в духовці. Простий рецепт і хлібопекарня не потрібна!

Не вдається скопіювати.