Домашній хліб в духовці. Простий рецепт і хлібопекарня не потрібна!
Щоб приготувати хліб в домашніх умовах, вам не буде потрібно особливих навичок пекаря і спеціального устаткування. Досить мати духовку і бажання спекти смачний домашніх хліб з м’яким м’якушем всередині і хрусткою скоринкою зовні! Пропоную вам перевірений рецепт такого домашнього хліба!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Борошно – 450 грам
- Вода – 300 мл.
- Дріжджі сухі – 7 грам
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Соняшникова олія – 2 ст.л.
Як приготувати домашній хліб
Борошно просіваємо через сито, щоб збагатити його киснем і зробити наш майбутній хлібець повітряним і пористим!
Додаємо до борошна дріжджі, сіль і цукор. Перемішуємо.
Вливаємо 300 мл теплої води і 2 ст.л. олії.
Вимішуємо тісто спочатку лопаткою.
Потім на присипану борошном стільницю викладаємо тісто і продовжуємо вимішувати його руками.
Чисту миску змащуємо олією, укладаємо в неї наше тісто, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце підходити на 40-60 хвилин.
Тісто, що підійшло обминаємо і знову прибираємо в тепло на 40-60 хвилин.
Ще раз тісто обминаємо і формуємо з нього буханочку.
Готову буханку укладаємо в форму для випічки, змащену олією, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
А в цей час розігріваємо духовку до 200 градусів.
Підійшовший в формі хліб змащуємо соняшниковою олією розведеною у воді (1 ст.л. води + 1 ч.л. олії) і відправляємо в духовку.
Випікаємо хліб 40 хвилин при температурі 200 градусів. Наш хліб готовий!