Навчилася готувати смачний кляр для риби, який зберігає соковитість риби. Ділюся рецептом
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом смачного цибулевого кляру для риби. Він не тільки смачний, але ще відмінно зберігає соковитість, навіть такої риби як горбуша. У мене завжди була проблема приготувати горбуші соковитою, а як тільки випробувала такий кляр проблема зникла. Рибка така соковита і ніжна, що навіть не віриться, що це горбуша.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Манадринка
Із залишків кляру смажу коржі, які з’їдаються в одну мить.
Необхідні продукти:
- Сметана – 100 г
- Цибуля – 1-2 шт
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Борошно – 3 ст.л.
- Розпушувач – 1/2 ч.л.
- Яйце – 1 шт
- Соняшникова олія – 2 ст.л.
Покроковий процес приготування:
Для початку очистимо цибулю і подрібнимо її блендером, наше завдання перетворити цибулю в пюре, я для цієї мети додаю в цибулю 2-3 ст.л. води.
До цибулі я відразу кладу часник (побажанню можна пропустити його через прес для часнику).
Кладемо отримане цибульне пюре в миску.
Додаємо сметану (жирність у сметани не має значення, я купую звичайно жирністю 20%). До речі сметану можна замінити на натуральний йогурт (перевіряла виходить так само смачно), розбиваємо 2 яйця.
Відміряємо борошно і додамо до нього розпушувач. Борошно з розпушувачем перемішуємо.
Тепер борошно розпушувачем додаємо в кляр і замішуємо тісто для кляра.
Кляр повинен бути по густоті як на оладки, тому якщо борошна Вам недостатньо додайте ще (тоді він буде добре триматися на рибі і не стікатиме).
Додамо тепер олію ще раз перемішаємо, кляр готовий.
Смажимо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору кляру. Рибка просто ідеальна, соковита і ніжна.