Великодня паска з дуже ніжним тістом
Ці паски виходять високими, пористими, вологими всередині. Тісто, як пух! Смачного!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Яйця – 8 шт.
- Молоко – 500 мл
- Вершкове масло – 250 г
- Сметана 15-20% – 500 г
- Цукор – 450 г
- Ванільний цукор – 3-4 пакетика
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 15 г (свіжі 50 г)
- Борошно – 1400 г (мука різна, але не більше 1600 г)
- Ізюм – 250 г
Прикраса:
- Білок від 4 яєць
- Цукор – 200 г
Як приготувати паски
Якщо Ви готуєте зі свіжих дріжджів – обов’язково зробіть опару. На сухих дріжджах опару робити не обов’язково, але тісто буде підходити не 1,5 години, а 3.
У 9-літровій ємності з’єднати розбовтані великі яйця зі сметаною і ледь теплими молоком, розтопленим маргарином, всипте цукор, ваніль, сіль. Вмішуйте з’єднані з борошном дріжджі. З останньою порцією борошна додати ізюм.
Тісто добре вимісити. Дати підійти під кришкою три рази, осадити.
Змазаними олією руками наповнити 1/2 форми, застелені пергаментом вище краю. Дати годину підійти під рушником.
Випікати при 160-180 С 40 хвилин, до готовності. Перевіряти дерев’яною шпажкою.
Вийняти паски з духовки і дати постояти 10 хв. Витягти з форм, але пергамент не знімати до подачі. Залишити до повного охолодження.
Глазур: білки збити в стійку піну, в кілька прийомів всипати цукор, потім лимонну кислоту. Нанести на остиглі паски, прикрасити посипкою.
Виходить 4 паски по 16 см заввишки і 15 см в діаметрі. Можна зробити 8 маленьких пасок.
Паски зберігати в пакетах не знімаючи пергамент. Смачного!