Швидкі «біляші» або «ліниві пиріжки»: ситно і смачно
Ліниві біляші – це справжня знахідка для господині, яка не має часу для того, щоб витрачати години на приготування смачних страв. “Ліниві пиріжки” стануть справжнім вашим порятунком, головне – мати всі необхідні інгредієнти! Можу запевнити, що смак дійсно неймовірний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
Для тіста:
- ✓ 2 склянки кефіру
- ✓ 0,5 ч. л. соди
- ✓ 0,5 ч. л. солі
- ✓ 0,5 ч. л. цукру
- ✓ борошно до отримання густоти тесту, як для оладок
Для начинки:
- ✓ фарш м’ясний
- ✓ цибулю
- ✓ часник
- ✓ сіль, перець
- ✓ за бажанням можна додати зелена цибуля і зелень
Рецепт приготування
Перелийте кефір в каструлю та підігрій його до 30 градусів, потім помістіть сюди ще соду.
Далі також додаємо сюди ще цукор та сіль, все ретельно перемішуємо й залишаємо на одну хвилину.
Починаємо готувати тісто: додаємо в рідку суміш борошно порційно й починаємо вимішувати.
Ви маєте утворити масу, яка за консистенцією буде схожа на домашню сметану. Тісто має мати в міру густу консистенцію.
Тепер до вашого тіста можна додати фарш – в такій же кількості, в співвідношенні 1:1.
Вимішуємо до однорідності та обсмажуємо на рослинній олії до рум’яної скоринки. Товщина шару олії має становити 0,5-1 см.
Викласти готові вироби на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
Смачного!