Рулет з маком. Повітряне тісто і багато начинки
Смачні та ніжні рулети з маковою начинкою, це прекрасна випічка до будь-якого чаювання. Спробуйте приготувати хоч раз рулети за цим рецептом і вони без сумніву завоюють ваше серце назавжди! З приготуванням впорається будь-яка господиня.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Продукти:
- Борошно – 550 – 600 гр
- Цукор – 100 гр
- Дріжджі свіжі – 30 гр (сухі 10 гр)
- Молоко – 250 мл
- Яйця – 2 шт
- Масло вершкове – 100 гр
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Макова начинка – 500 гр
- Сіль – 0,3 ч. л.
Як приготувати рулет з маком
У невелику миску вливаємо молоко, додаємо цукор, дріжджі і все гарненько перемішуємо до розчинення дріжджів.
Туди ж додаємо 3 ст.л. просіяного борошна і перемішуємо. Накриваємо нашу опару рушником і ставимо в тепле місце на 15 -20 хвилин.
Тим часом в окрему миску розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор і ванільний цукор або ж ванілін.
Далі збиваємо все міксером поки маса не побіліє і злегка збільшиться в об’ємі.
Тепер отриману суміш з’єднуємо з опарою і все добре перемішуємо.
Додаємо розтоплене вершкове масло або ж просто розм’якшене. Але воно ні в якому разі не повинно бути гарячим. Додаємо сіль і знову перемішуємо.
Тепер частинами будемо додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто.
Коли тісто стане вже важко замішувати в мисці, викладаємо його на робочу поверхню присипану борошном і продовжуємо його вимішувати вже на столі.
Вимішане тісто знову прибираємо в миску і накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину до збільшення об’єму в 2 рази.
Після закінчення часу дістаємо тісто, злегка обминаємо його на столі і ділимо тісто на 2 частини.
Починаємо працювати з однією частиною тіста, а другу накриваємо плівкою щоб не заветрівалось і прибираємо в сторону.
Розкатуємо тісто в прямокутник і розкладаємо макову начинку по всій поверхні пласта, трохи відступаючи від країв.
У рецепті використовувалася готова макова начинка, куплена на ринку. Якщо будете готувати начинку самостійно, використовуйте наступний рецепт приготування.
Макова начинка
Буде потрібно: мак 230 г, цукор 230 г, масло вершкове 50 г, молоко 350 мл, екстракт ванілі 2 ч.л.
Промиваємо мак і зціджувати воду. У каструлю висипаємо мак і заливаємо молоком. Проварюємо на повільному вогні, періодично помішуючи протягом години. Мак набряк і ввібрав в себе молоко. Знімаємо з плити і зціджувати залишки не ввібравшогося молока. Додаємо в мак цукор, ваніль і масло. Добре перемішуємо. Начинка готова.
Після того, як нанесли начинку, звертаємо тісто в рулет.
Те ж саме робимо з другою частиною тіста.
Готові рулети викладаємо на деко застелене пергаментним папером, накриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо рулети щоб вони трохи піднялися на 15 хвилин.
Далі змащуємо рулети яєчним жовтком і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 30 хвилин (+ -).
Рулети готові. Смачного!