Котлетки з курячої печінки. Соковиті, з хрусткою скоринкою
За цим рецептом печінка виходить дуже соковита. І мені таке приготування більше подобається. Такі котлетки, звичайно ж, краще їсти поки гарячі, але і в холодному вигляді вони теж смачні не менше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- куряча печінка – 1 кг;
- 1 велика цибулина;
- крохмаль – 100 гр;
- сіль, спеції – за смаком;
- олія соняшникова – для смаження
Як приготувати котлети з печінки
Печінку, обмивши, обсушивши, прибравши протоки і жилки, нарізаю дрібними кубиками. Для того, щоб легше і рівніше нарізалася, можна її заморозити злегка.
Додаю до печінки дрібно нарізану цибулю, солю, перчу. Можна залишити хвилин на 15-30, але я не чекала.
Слідом вбиваю в фарш два яйця, вимішую і додаю крохмаль, щоб вийшло кшталт тіста. Крохмаль можна замінити борошном, але мені більше така текстура подобається, і хрумтить він більше, ніж борошно.
Нехай “тісто” постоїть трохи, а потім і обсмажувати можна.
Обсмажую на невеликій кількості олії. Якщо налити багато, олія стріляє, як і завжди, коли обсмажуємо печінку.
Якщо печінку НЕ маринувати зі спеціями, часу на приготування вечері займе не більше 30 хвилин. А як смачно! Я таким чином “ховаю” субпродукти, тоді і дочка із задоволенням їсть. Я думаю, що печінка має бути в раціоні, а в “чистому” вигляді діти її не люблять. Ось така хитрість.