Торт «Наполеон» з швидкого тіста з заварним кремом
Сьогодні зробимо торт Наполеон. І не варто боятися, що доведеться довго і болісно розкачувати тісто, формуючи шари. Тісто буде швидкого приготування, воно теж виходить шарувате і розсипчасте, те що треба для справжнього Наполеона.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
Коржі:
- масло вершкове – 300 г.
- борошно – 3 склянки
- яйце – 1 шт.
- оцет столовий – 1 ст.л.
- вода – приблизно 150 мл
- сіль дрібка
Крем:
- молоко – 400 мл
- масло вершкове – 50 г.
- яйце – 1 шт.
- цукор – 1,5 склянки
- вершки – 250 мл
- крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л.
Як приготувати торт «Наполеон»
Підготувати все необхідне для тіста. Масло помістити на півгодини в морозилку, щоб воно добре охололо. Вода теж потрібна крижана. Склянка використовується об’ємом 200 мілілітрів.
У миску всипати борошно, викласти вершкове масло, посолити.
Спочатку добре попрацювати ножем, подрібнюючи масло і обкатуючи кожен шматочок у борошні, а потім продовжити розтирати грудочки руками до отримання дрібної крихти.
У склянку, якою відміряли борошно, розбити яйце, додати столовий оцет. Перемішати, влити крижану воду. Її рівень повинен доходити до країв склянки.
Потроху додати рідину в сухі крихти, перемішуючи руками. У підсумку вийде м’яке, липке тісто.
Розділити його на 8 частин, кожну скачати в колобок, викласти на присипану борошном тарілку і накрити харчовою плівкою. Відправити в холодильник на 2 години. Можна тримати таке листкове тісто в холоді і до доби.
Готуємо крем. Підготувати продукти для крему.
У сотейник всипати цукор і крохмаль, розбити яйце. Перемішати, додати молоко.
У сотейник всипати цукор і крохмаль, розбити яйце. Перемішати, ввести молоко.
Поставити на плиту і прогрівати на малому вогні, поки суміш не загусне до консистенції сметани. Мішати віночком постійно, щоб не утворилися крохмальні грудочки. Викласти вершкове масло, яке відразу ж розтане.
Затягнути поверхню крему харчовою плівкою “в стик” і, коли охолоне, прибрати на пару годин в холодильник.
Добре охолоджене тісто розкачати до товщини 2-3 міліметра. Прикинути розмір майбутнього торта з урахуванням того, що корж при випічці трохи зменшиться. Нерівні краї поки не обрізати. Густо наколоти виделкою, щоб тісто не здувалося.
Випікати в духовці при 160 градусах 4-5 хвилин, сильно не пересушувати, як тільки з’являться трохи рум’яні ділянки, пора діставати. Так спекти всі коржі.
Заварний крем ще трохи загус в процесі охолодження. Додати половину збитих вершків.
Перемішати, додати решту. Крем став більш повітряним.
Коржі обрізати до потрібного діаметру, тут 18 сантиметрів. Зібрати торт, промазуючи кожен корж заварним кремом.
Обрізки подрібнити руками в крихту і обсипати ними верх і боки.
Торт Наполеон повинен провести в холодильнику 10-12 годин. Важливе доповнення: обов’язково дістати Наполеон за пару годин до подачі, щоб він встиг прогрітися до кімнатної температури, так торт буде значно м’якшим і ніжним. Приємного чаювання!