Висадка розсади капусти: ні в якому разі не допустіть ці помилки

Мабудь кожен дачник вирощує капусту на своїй ділянці. Але не кожен знає як правильно пересаджувати розсаду капусти у відкритий грунт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

У цій статті хочемо поділитися з вами основними помилками садівників при пересадці розсади капусти у відкритий грунт.

Пропустили загартовування

Цей етап дуже важливий для майбутнього імунітету рослин. Багато садівників пропускають цей крок, а потім щиро дивуються що розсада не прижилася, звинувачуючи все що завгодно, але тільки не самих себе. Обов’язково починайте гартувати розсаду за десять днів до пересадки.

Справа в тому, що ви ростили розсаду в домашніх умовах – листочки ніжні, тоненькі, слабкі – вони повинні поступово звикнути до агресивного зовнішнього середовища, перш ніж ви приступите до пересадки. Це гарантує вам хорошу приживлюваність культури.

Спочатку можете відкривати вікно на пару-трійку годин для провітрювання, потім можна почати виносити розсаду на балкон або веранду. У перший раз загартовування розсади можна злегка притінити марлею від палючих променів сонця. Поступово збільшуємо час загартовування.

Неправильний вибір часу

Розсаду капусти слід пересаджувати у відкритий грунт орієнтовно через 30 днів. Якщо здійснювати висадку занадто рано – рослина буде недостатньо зміцніла, якщо розсаду перетримати, то імунітет теж буде значно нижче. Здійснювати пересадку потрібно коли вже немає загрози заморозків.

Неписьменний догляд після пересадки

Після того як ви здійснили пересадку капусти у відкритий грунт, їй необхідний помірний полив, регулярне розпушування та прополювання грунту. Підгодовувати необхідно азотом, а коли почнеться формування качанів – капусті необхідний фосфор і калій.

Капуста є неймовірно корисним овочем і володіє низькою калорійністю, завдяки чому показана при дієтичному харчуванні. Бажаємо вам великого врожаю капусти на вашому городі.