Дешево і швидко: простий парник своїми руками

У магазинах продаються величезний асортимент парників, але коштують вони дорого. У цій статті хочемо поділитися способом як змайструвати його самостійно, не вкладаючи в його будівництво грошей.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Нічого важкого в будівництві парника немає. У кожного на ділянці знайдуться старі дошки або шматки металу на підставу. Ширину закладаємо так, щоб зручно було працювати і дотягуватися до розсади, довжину за бажанням.

Спорудження каркасу

Беремо за основу дві дошки по 2,5 метра, і дві дошки по одному метру(якщо вам потрібно більший або менший парник ви можете змінити розміри дощок). Збиваємо цвяхами квадрат – основа готова.

Дуги можна зробити з арматури, дощок, ПВХ труби, що знайдете.

Місце під парник вибираємо світле, біля доріжки. У дощову погоду буде легше дістатися до нього, а в сонячні дні розсада отримає необхідне тепло і світло.

Обрану ділянку перекопуємо, вносимо добрива, вирівнюють і кладуть дерев’яну основу. Ставимо дуги на відстані 50-80 см, щоб плівка не просідала. Каркас готовий, тепер приступаємо до сівби насіння.

Посів насіння в парник

За два – три дні замочітьь насіння в марганцівці. Вони так швидше зійдуть. Робимо борозни і після посіву, присипаємо заготовленою сумішшю. Візміть пухкий грунт, без великих грудок. Додайте туди пісок, попіл і цією сумішшю присипте насіння. Поливаємо теплою водою і накриваємо парник плівкою.

Можна використовувати інші матеріали: скло, полікарбонат, спанбонд (не прозорі, дихаючий матеріал з поліпропілену. kегкий, екологічний, за ціною можна порівняти з укривно.й плівкою). Якщо залишилися після ремонту старі рами, теж використовуйте.

У наому варіанті парник накритий поліетиленовою плівкою, по краях намотали її на труби і придавили. Парник готовий, по краях присипали грунтом, щоб уникнути протягу. Така конструкція створить всередині парника сприятливий мікроклімат для розсади.

Через пару днів поливаємо теплою водою. Якщо грунт пересихає або перемерзає, ​​розсада не зійде.