Смачні та хрусткі листкові язички
Дуже смачні листкові язички прямо з нашого дитинства. Готуються дуже легко і швидко. Вони настільки ніжні і хрусткі, що просто тануть у роті. Спробуйте приготувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Продукти:
- Яйце – 1 шт
- Вода холодна – 200 мл
- Оцет – 9% 1 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Борошно – 800 гр
- Маргарин (охолоджений) – 450 гр
Посипання:
- Цукор – 5-7 ст.л.
Як приготувати листкові язички
У невелику миску розбиваємо одне яйце, додаємо воду і оцет. А також додаємо сіль. Все добре перемішуємо.
На обробну поверхню висипаємо всю муку.
Нарізаємо холодний маргарин маленькими шматочками.
Додаємо маргарин до борошна і перетираємо його в крихту разом з борошном.
Коли маргарин добре змішається з борошном, робимо з отриманої сухої суміші гірку і поглиблення в ній.
У поглиблення виливаємо нашу яєчну суміш і починаємо вимішувати тісто.
Тісто буде трохи липким, але більше борошна додавати не потрібно.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Робочу поверхню гарненько присипаємо борошном і викладаємо тісто.
Розкатуємо тісто в прямокутний пласт товщиною в 5 мм.
Готовий прямокутник з тіста добре посипаємо цукром по всій поверхні і проходимся по тісту качалкою, вдавлюючи цукор.
Складаємо тісто один на одного спочатку з одного боку.
Потім з іншого боку.
Потім зверху присипаємо цукром і також вдавлюємо цукор качалкою.
Тепер складаємо тісто починаючи знизу, вчетверо.
Стіл посипаємо борошном і кладемо тісто швом вниз.
Розкатуємо тісто в прямокутник 1 см, сильно на нього не натискаємо.
Вирівнюємо у прямокутника краї.
Отриманий прямокутний пласт змащуємо водою. Використовуємо для цього силіконовий пензлик.
І по всій поверхні знову посипаємо цукор.
Розрізаємо тісто вздовж і впоперек на невеликі прямокутники.
Викладаємо прямокутнички на деко застелене пергаментним папером.
І ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Листкові язички готові. Смачного!