Домашній хліб без хлібопічки: я ним насолоджуюся
Хліб виходить дуже смачним і м’яким, ароматним, довго залишається свіжим. Тісто – універсальне і з нього ви можете пекти пироги і пиріжки, рулети
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- мука – 800 г;
- вода тепла – 500 мл;
- сіль – 20 г;
- цукор – 40 г;
- олія – 20 г;
- дріжджі свіжі – 30 г або сухі – 10 г.
Для змазування хліба використовуйте: воду – 1 ст.л і олію – 1 ч.л.
Процес приготування хліба
У теплій воді розводимо сіль і цукор, дріжджі, добре перемішуємо. Додаємо 1 ложку олії.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, вимішуємо в ємності, потім виймаємо і підмішуємо на столі. Якщо у вас є міксер, тісто потрібно вимішувати не менше 7 хвилин. Тісто не повинно липнути до рук.
Змащуємо тісто олією і укладаємо в ємність, накриваємо і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Порада: можна відправити в духовку з включеною лампою.
Стіл змащуємо олією. Викладаємо тісто і ділимо на 2 частини – для хліба і батона. Округляємо, накриваємо плівкою і залишаємо на 15 хвилин.
Хліб випікаємо в формі для кексу.
Розкачуємо в довгий пласт, звертаємо втричі і розкачуємо знову в пласт. Повторюємо процедуру, краї защипуємо, злегка прокатуємо качалкою і складаємо вдвічі, защипуємо краї і викладаємо хліб в форму, змащену олією.
Також робимо і тісто для батона, щільно звертаючи тісто в рулет, щоб в батоні не було пустот. Залишаємо тісто на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів.
Змащуємо хліб і батон олією з водою, робимо надрізи гострим ножем і випікаємо близько 25 – 30 хвилин.
Готовий хліб змащуємо мастилом – це до смаку.