Не потрібно виливати воду, в якій варилися макарони. Вона може бути дуже потрібна!
Макарони люблять все. Ми дуже часто їх готуємо, але кожен раз робимо невелику помилку – виливаємо воду, в якій вони варилися. Але ж вона не марна! У статті ми розповімо вам декілька цікавих способів її застосування.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування соусів, в тому числі песто
Рідина з макаронів ідеально підходить для приготування різних соусів.
волосся
Якщо ваше волосся сухе, пошкоджене, ламке і посічене, воду з макаронів можна використовувати для їхнього оздоровлення. Вам просто потрібно обполоснути нею волосся і потім ретельно вимити голову.
Приготування страв на пару
Воду, яка залишилась у вас після варіння макаронів, можна використовувати для приготування страв на пару. Найголовніше і приємне, що це дуже економічно.
Тісто для піци і хліба
Як ви всі знаєте, дріжджовому тісту потрібна підсолена рідина, тому вода з макаронів – найкраще рішення. Використовуйте її так, як то кажуть в рецепті.
замочування бобових
Горох, сочевиця та інші боби надзвичайно корисні для нашої імунної системи . А ще вам варто знати, що замочування бобових в воді, що залишилася після варіння макаронів, робить їх ще більш корисними.
полив рослин
Рідина, в якій були зварені макарони, дуже живильна, тому ви можете використовувати її для поливу кімнатних рослин. Радимо поливати їх теплою водою.
зняття набряків
Для тих, хто страждає від опухлих і запалених ніг, вода з макаронів є найкращим вирішенням цих проблем. Просто занурте ноги в теплу воду, що залишилася після варіння макаронів, і посидьте так якийсь час до полегшення симптомів.