Декілька кулінарних порад від досвідчених господинь
Ці поради обов’язково стануть в пригоді!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Якщо ви вчасно не зняли з бульйону піну і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і її можна буде видалити.
У курячий бульйон НЕ кладіть ніяких приправ, тільки цибулину і моркву. Інакше він втратить смак.
Ніколи не залишайте в супі лавровий лист. Він хороший при варінні, а потім лише псує смак.
Відбивні вийдуть більш м’якими, якщо за 1 -2 години до смаження їх змастити сумішшю оцту і рослинної олії. Те ж виконайте і з м’ясом для грилю.
Щоб приготувати смачні соковиті котлети, додайте у фарш порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі і трохи сирої картоплі.
Першу хвилину обсмажування котлет вогонь повинен бути сильний, щоб скоринка схопилася і не дала б соку витекти. Але потім треба довести вогонь до середнього і, перевернувши котлети, знову посилити його на пів хвилини.
Риба не розвалиться на шматки і отримає золотисту скориночку, якщо за 10-15 хвилин до смаження її витерти рушником і зразу посолити.
Кілька свіжих лисичок, доданих в будь-який суп, зроблять його смачнішим. Гриби в стравах смачніші, якщо дрібно порізані.
Натерту сиру картоплю відразу ж розмішайте з невеликою кількістю молока, інакше вона посиніє.
Стара картопля стане смачнішою, якщо додати при варінні ложечку оцту, 2-3 зубчики часнику і лавровий лист, або зварити її в бульйоні. Чим старіша картопля, тим більше потрібно води.
Картопляне пюре краще збивати вручну. Збите в міксері пюре стає пухким, зате швидко втрачає смак.
Дріжджове тісто буде м’яким і повітряним, якщо додати в нього остиглу варену картоплю, натерту на дрібній тертці.
Вершкове масло при смаженні не темніє, якщо розпечену пательню попередньо змастити олією.
Тісто швидше підійде, якщо в нього вставити кілька паличок трубчастих макаронів.
Щоб отримати легкий і пухкий крем, при збиванні вінчиком потрібно описувати вісімки і час від часу кола по стінках посуду.
Вироби з прісного тіста будуть розсипчастим, повітряними, якщо в тісто додати ложку коньяку.
Якщо хочете, щоб квасоля при варінні не потемніла, варіть її у відкритій каструлі.
Щоб уникнути розбризкування олії, перш ніж почати смажити, дно пательні потрібно трохи посипати сіллю.
У салат з квашеної капусти замість яблук можна покласти шматочки апельсинів або мандаринів.
Рослинну олію потрібно підливати в салат тільки після того, як салат посолити, додали оцет і перець (сіль в олії розчиняється).
Салат з майонезом і вінегрет набудуть особливо приємний смак, якщо перед подачею до столу покласти в них ненадовго лимонну скоринку.
Якщо хочете, щоб вінегрет отримав тонкий і приємний смак, влийте в нього столову ложку молока і всипте чайну ложечку цукрового піску.
Для отримання прозорого м’ясного бульйону під час варіння треба покласти в нього промиту яєчну шкаралупу. Готовий бульйон слід процідити.
Відваром цибулиння можна підфарбовувати бульйони. Це підвищує його поживність, збагачує вітамінами і покращує зовнішній вигляд.
Стара курка звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин в холодну воду.
Щоб м’ясо не пригоріло і не стало сухим, в духовку ставлять посудину з водою.
Для усунення сильного запаху при смаженні риби в рослинну олію кладуть 1 сиру картоплину, очищену і нарізану скибочками.
Щоб швидко остудити гарячий компот, потрібно поставити каструлю з ним в інший, великий посуд, наповнивши її холодною водою і всипати в воду трохи солі.
При приготуванні киселю розведений крохмаль слід лити не в середину каструлі, а ближче до її стінок.