Багатошаровий торт з йогуртовим кремом
Пропоную вам один з варіантів звичного всім «Наполеона». Тортик з хрусткими коржами і ніжним йогуртовим заварним кремом – це мега смакота. Сподобається він всім любителям листкової випічки. А приготувати його зможе навіть самий недосвідчений кулінар.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти
Для тіста
- 400 грам пшеничного борошна
- 300 грам вершкового масла
- 110 мілілітрів холодної води
- 1 куряче яйце
- 1 чайна ложка оцту 9%
- 1 чайна ложка цукру
- дрібка солі
Для крему
- 500 грам йогурту
- 220 грам вершкового масла
- 220 грам згущеного молока
- 3 курячих яйця
- 75 грам цукру
- 45 грам крохмалю
Починаємо приготування
У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. У центрі робимо поглиблення і кладемо холодне вершкове масло, нарізане кубиками, перетираємо до стану крихти.
У миску вбиваємо куряче яйце, вливаємо воду і додаємо оцет, перемішуємо. Готову рідину переливаємо в борошняну крихту і замішуємо тісто. Робимо це швидко, щоб масло не розтануло. Накриваємо його кришкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Через відведений час тісто дістаємо і відрізаємо від нього невеликий шматочок. Кладемо його на робочу поверхню, присипану борошном і розкачуємо в тонкий пласт. Робимо це відразу на аркуші пергаментного паперу. Потім вирізаємо коло, а зайве прибираємо. Проколюємо тісто в декількох місцях вилкою і перекладаємо на деко. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 8-9 хвилин. Точно також випікаємо всі інші коржі.
Приготуємо крем. У сотейник наливаємо йогурт, додаємо яйця, цукор і крохмаль. Перемішуємо до однорідності і ставимо на плиту. Варимо, постійно перемішуючи, до загустіння. Готову масу охолоджуємо.
У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером до побіління, додаємо згущене молоко (в три підходи) збиваємо до однорідності.
Беремо заварну основу і збиваємо міксером, потім додаємо в неї частинами масляну частину. Після кожного додавання збиваємо все міксером.
Збираємо торт. На тарілку кладемо корж, змащуємо кремом і накриваємо наступним. Таким чином збираємо весь торт. Два коржа залишаємо для прикраси.
Готовий торт накриваємо дошкою і прибираємо в холодильник. Залишаємо його настоюватися на 5-6 годин.
Готовий торт змащуємо з усіх боків кремом, що залишився.
Коржі подрібнюємо і присипаємо ними боки і верх торта. А потім подаємо до столу.