Десерт «Бите стікло» з самого простого сиру, який люблять всі
Такий простий, домашній, але в той же час дуже вишуканий. Особливо якщо прикрасити його кокосовою стружкою (тоді він виглядає прямо народним). Назвати його запіканкою язик не повертається. Швидше ніжним сирним десертом. Діти кажуть, що це «Бите скло». Але ми-то з вами знаємо, що це зовсім інший рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти
- Сир – 500 г
- Вершкове масло – 80 г
- Сметана – 130 г
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 80 г
- Ванільний цукор – 10-20 г
- Крохмаль – 15 г
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Лимонна цедра за смаком
- Куркума – 0,3 ч. л.
- Мак – 30 г
- Цукати – 150 г
Збийте розтоплене масло з сиром, сметаною, куркумою, лимонним соком, простим і ванільним цукром. Додайте крохмаль і по одному додайте яйця.
Перемішайте масу з цукатами, маком, цедрою за бажанням.
Викладіть сирну масу в форму, застелену промасленим пергаментом. Випікайте десерт 50 хвилин при 160 градусах, після чого прикрасьте кокосовою стружкою і поставте в холодильник на дві години.
Якщо любите солодше, кількість цукру слід збільшити до 120 г. Але я намагаюся стежити за фігурою, тому іноді просто замінюю цукор на пару столових ложок меду і навіть менше. Стружку кокоса іноді міняю на натертий темний шоколад і навпаки, в залежності від настрою. Спробуйте обидва варіанти і поділіться в коментарях, з чим сирний десерт виходить смачніше.