Незрівнянна шоколадна випічка. Ніжний шоколадний торт Брауні
Сьогодні приготуємо випічку для любителів шоколадних тортів. Торт виходить дуже смачний, з насиченим шоколадним смаком. Такий торт нікого не залишить байдужим. Спробуйте обов’язково його приготувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Продукти
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 130 гр
- Соняшникова олія – 70 гр
- Борошно – 170 гр
- Какао – 40 гр
- Розпушувач – 3 гр
- Сода – 3 гр
- Кип’яток – 130 мл
Глазур
- Вершкове масло – 30 гр
- Молоко – 50 мл
- Темний шоколад – 80 гр
Як приготувати шоколадний торт
У глибоку миску розбиваємо два яйця, додаємо цукор і добре збиваємо міксером до білої піни.
Додаємо рослинне олію і продовжуємо збивати міксером.
Какао-порошок змішуємо з борошном і просіваємо в яєчну суміш.
Додаємо розпушувач, соду і також міксером продовжуємо перемішувати.
Вливаємо кип’яток і також все ретельно перемішуємо міксером.
На дно роз’ємної форми кладемо коло з пергаментного паперу і виливаємо наше рідке тісто.
У заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку ставимо форму з тістом на 45-50 хвилин.
Готовий кекс виймаємо з форми і даємо охолонути.
У кексу зрізаємо верх, щоб торт вийшов рівним.
Залишки від верхівочки кексу блендером подрібнюємо в крихту.
Готуємо шоколадну глазур. У невеликій сотейник викладаємо вершкове масло, додаємо молоко і ставимо на повільний вогонь для того, щоб прогріти і розтопити масло.
Далі додаємо шматочки темного шоколаду і все добре перемішуємо вінчиком.
Шоколадна глазур повинна блищати.
Рівним шаром виливаємо поверх кексу шоколадну глазур і розрівнюємо її лопаткою по всій поверхні торта.
Боки торта прикрашаємо подрібненою крихтою від верхівки нашого кексу.
Торт готовий. Смачного!