Сирне печиво з яблуками: так готує моя мама, тепер уже і я. Ділюся рецептом
Дуже м’яке і ароматне печиво, виглядає апетитно і красиво, можна зробити такі десерти на дитячий святковий стіл.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сир, 200 г;
- борошно, 200 г;
- яйце, 1 шт;
- цукор, 70 г;
- масло рослинне. 7 ст.л;
- розпушувач, 10 г;
- ванілін за смаком;
- яблука, 4 шт;
- сік лимонний;
- цукор, 2 ст.л;
- масло вершкове, 30 г.
Процес приготування печива
Сир перетираємо з цукром і яйцем, сіллю дрібкою, ваніліном і вливаємо олію. Перемішуємо до однорідності.
Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і частинами вводимо в масу, вимішуючи м’яке тісто.
Укладаємо тісто в пакет і відправляємо охолодитися в холодильник.
Яблука чистимо від шкірки і натираємо на грубій терці, скроплюємо лимонним соком і змішуємо з цукром. Тушкуємо на невеликому вогні до м’якості.
Тісто ділимо на 4 частини і кожну розкатуємо в пласт.
Розрізаємо його на квадратики і викладаємо начинку, защипуємо краї так, щоб вийшли рулетики.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
Запікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.
За бажанням, остигле печиво посипаємо цукровою пудрою або змішуємо пудру з корицею. До яблук можна додати грецькі горіхи, буде ще смачніше.