Сирне печиво з яблуками: так готує моя мама, тепер уже і я. Ділюся рецептом

Дуже м’яке і ароматне печиво, виглядає апетитно і красиво, можна зробити такі десерти на дитячий святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир, 200 г;
  • борошно, 200 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цукор, 70 г;
  • масло рослинне. 7 ст.л;
  • розпушувач, 10 г;
  • ванілін за смаком;
  • яблука, 4 шт;
  • сік лимонний;
  • цукор, 2 ст.л;
  • масло вершкове, 30 г.

Процес приготування печива

Сир перетираємо з цукром і яйцем, сіллю дрібкою, ваніліном і вливаємо олію. Перемішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і частинами вводимо в масу, вимішуючи м’яке тісто.

Сирне печиво з яблуками: так готує моя мама, тепер уже і я. Ділюся рецептом

Укладаємо тісто в пакет і відправляємо охолодитися в холодильник.

Яблука чистимо від шкірки і натираємо на грубій терці, скроплюємо лимонним соком і змішуємо з цукром. Тушкуємо на невеликому вогні до м’якості.

Сирне печиво з яблуками: так готує моя мама, тепер уже і я. Ділюся рецептом

Тісто ділимо на 4 частини і кожну розкатуємо в пласт.

Розрізаємо його на квадратики і викладаємо начинку, защипуємо краї так, щоб вийшли рулетики.

Сирне печиво з яблуками: так готує моя мама, тепер уже і я. Ділюся рецептом

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.

Запікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.

За бажанням, остигле печиво посипаємо цукровою пудрою або змішуємо пудру з корицею. До яблук можна додати грецькі горіхи, буде ще смачніше.

Не вдається скопіювати.