Квашені огірки (комусь в новинку, а комусь на замітку)
Нещодавно до нас в гості приїжджала тітка, яка захопила з собою баночку огірочків. Я спочатку не зрозумів секрету, але це був той самий смак, який забув давним давно з дитинства. Квашену капусту їв і огірочки такі просто казкові. Звичайно рецептик я дізнався і ділюся ним з вами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Багато хто називає їх “Як з бочки”:
- Огірки (бажано не великі)
- Хрін – листя і корінці підійдуть, парасольку кропу, листя смородинового куща і дуба. Часник за бажанням 2-3 зубчики на 3-л банку і перчик горошком (тільки не запашний).
- Сіль і вода (пропорції розповім нижче).
Для початку підготуйте баночки. Покладіть в них всі вищевказані приправи і промиті огірки. Потім на 1 літр води додайте 2 ст.л. солі (не дрібної) і зробіть розсіл, ним і заливаємо банки. Накривати не потрібно – три дня вони повинні побродити.
З’являтиметься пінка, її прибирайте обов’язково. Потім злийте і розбавте отриманий розсіл 50:50 з холодною водою ще раз закип’ятіть.
Заливаємо огірочки і закатуємо стерильними кришками. Укутайте ковдрою і дайте постояти в перевернутому стані до того як охолонуть. Хрусткі і квашені огірочки готові.