Смачніше котлет я не пробувала. Так готувала бабуся, а тепер – і я
Котлетки виходять дуже смачними і соковитими. Кожен раз, коли я їх готую, спогади накривають теплими, затишними хвилями. Бувало прибіжиш зі школи до бабусі, і тільки одне питання: “Чи є поїсти?”. І бабуся завжди знаходила, чим почастувати. І все у неї було в мільйони разів смачніше, ніж у кого-небудь. І як це бабусям вдається?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Потім вже, коли підросла і стала сама готувати, звичайно ж, випитала, чому такі смачні котлетки. А секрет смаку цих котлеток в обсмаженій цибулі. Завдяки тому, що цибуля обсмажується, котлетки виходять з незвичайним смаком. Подружки мої теж перейняли цю фішку.
Покроковий процес приготування:
Для котлет я беру яловичину і жирненьку свинину, у співвідношенні 1:1, перемелюю сама, двічі. Так котлетки вийдуть ніжними.
Цибулі кладу приблизно 300 грамів на 1 кілограм м’яса. Цибулю нарізаю великими шматочками і обсмажую до золотистого кольору.
Фарш солю, перчу, і дуже добре перемішавши, відбиваю. Беру частину фаршу в одну руку і сильно кидаю на іншу руку. Так котлети НЕ будуть розпадатися при обсмажуванні. Фарш виходить дуже ніжним і однорідним. Його я роблю заздалегідь, за добу. Все вимішую і відправляю його в холодильник, щоб м’ясо промаринувалося і просочилося соком цибулі і запахами перцю.
Іноді, коли чоловік попросить, додаю сушений часник.
Щоб котлетки були ще соковитіші, додаю білий хліб, вимочений у воді. На кілограм фаршу йде приблизно 5 см. батона. З батона зрізаю скоринку і замочую. Замочений хліб добре віджимаю, пробиваю на блендері і тільки потім, перед обжарюванням додаю до м’яса.
Яйце в фарш не додаю. Так як він добре відбитий, додаткового скріплення не вимагає. На мій погляд, яйце робить котлети жорсткими.
Можна зробити паніровку, для цього взяти борошно, яйця, панірувальні сухарі. Сформовану котлетку обвалюю в борошні, потім умочую її в яйце, а далі обвалюю в панірувальних сухарях.
Кладу котлети на розпечену сковорідку і зменшуємо вогонь. Обсмажую, не накриваючи кришкою. Перевертаю котлетки, ще обсмажую їх 5 хвилин, а потім накриваю сковорідку кришкою до готовності.
Можна обсмажити котлетки з обох сторін по парі хвилин на розпеченій сковорідці, а потім допекти в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 7-10 хвилин. Смачного!