Мариновані помідори з лимонною кислотою. Щороку готую тільки за цим рецептом

Мариновані помідори з лимонною кислотою – чудовий рецепт овочів на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти на 1 трилітрову банку:

  • Помідори середні – півтора – два кілограми
  • Часник – два – три зубчики
  • Листя чорної смородини – три – п’ять штук
  • Цукор – три столові ложки
  • Велика сіль – півтори столові ложки
  • Кислота лимонна – одна чайна ложка
  • Перець запашний і чорний мелений – три-чотири штуки
  • Лавровий лист – три – чотири штуки
  • Вода – півтора літра
  • Гірчиця в зернах – одна чайна ложка
  • Гіркий перець – половинка або на смак
  • Кріп – кілька парасольок

Покроковий процес приготування:

У банки на дно викладіть кріп, лист чорної смородини, часник і гіркий перець. Потім викладіть щільно помідори в банку.

Приготуйте маринад: доведіть до кипіння 1,5 л. води, додайте цукор, сіль, лавровий лист, запашний і чорний перець і кип’ятіть 5 хвилин.

Помідори залийте кип’ятком і залиште на 10 хвилин, потім воду злийте. У банку з помідорами всипте лимонну кислоту і зерна гірчиці.

Потім помідори залийте киплячим маринадом. Банку відразу ж закатайте і переверніть, закутайте ковдрою.