Додаю в тісто оцет. Ось чому мої булочки пишні і повітряні

Сьогодні хочемо поділитися з вами секретом випікання дуже смачних, пишних і повітряних булочок. А секрет простий, ми додамо в тісто оцет. Саме він додасть тісту таку невагому легкість. Це дуже смачна і завжди вдала випічка. Спробуйте обов’язково!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти

  • Молоко тепле – 500 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі – 30 гр. живих (сухих 10 гр)
  • Яйця – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 80 мл
  • Борошно – 900 гр. +/-
  • Розпушувач – 0.5 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Оцет (9%) – 1 ст. л.

Для змащення

  • Яєчний жовток + молоко

Для посипання

  • Кунжут

Як приготувати пишні булочки

У глибоку миску виливаємо молоко, додаємо дріжджі і цукор і все гарненько розмішуємо.

Додаємо сіль, олію, 2 яйця і все знову добре перемішуємо вінчиком.

Тепер додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.

Тісто виходить липким і на цьому етапі додаємо частинами в тісто розм’якшене вершкове масло і одну столову ложку яблучного оцту.

Добре вимішуємо тісто.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 50 для підняття.

Тісто добре піднялося тепер викладаємо його на робочу поверхню.

Ділимо тісто на дві частини. Тепер кожну частину ділимо на 6 рівних частин.

Скачуємо з них круглі колобочки.

Викладаємо наші кульки з тіста на деко застелений пергаментним папером.

Накриваємо їх серветкою і залишаємо ще на 15 хвилин і для вистоювання.

У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток і молоко і цією сумішшю змащуємо наші колобки.

Зверху посипаємо булочки кунжутом.

Ставимо деко в добре розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Наші булочки готові. Смачного!