Як посмажити картоплю, щоб просили ще. Всі секрети приготування і покроковий рецепт
Щоб картопля вийшла з хрусткою скоринкою, ароматною і розсипчастою, раджу використовувати мої секрети готування. Нічого складно, все просто і швидко.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 1 кг;
- цибуля, 100 – 200 г;
- сіль, часник, перець, олія рослинна, 40 г
Процес приготування
Картоплю чистимо, промиваємо.
Ріжемо часточками і промиваємо під теплою, гарячою водою – це допомагає швидше видалити крохмаль і при смаженні отримати хрустку скоринку.
Просушуємо картоплю, щоб видалити воду – так картопля не буде бризкати. Висушувати краще за допомогою марлі.
Розігріваємо сковороду (можна в чавунній сковороді, так не пригорить).
Вливаємо олію і розігріваємо, додаємо шматочки часнику і трохи їх обсмажуємо, потім виймаємо і залишаємо – додамо їх в кінці смаження картоплі.
Кидаємо картопля, часто не заважаємо – максимум 4 рази.
Смажимо в середньому по 4 хвилини з кожного боку.
Додаємо часник, смажимо пару хвилин і знімаємо.
Можна залишити під кришкою на кілька хвилин, щоб вона підійшла. Якщо любите більш м’яку, залишаємо на 5 хвилин.
Солимо картоплю в готовому вигляді – якщо солити на початку або в середині готування, картопля просто розпадеться і не буде смачної скоринки.
Подаємо з маринованими грибочками, огірками і зеленню.