Рецепт смачного батона, з пружною м’якушкою, і до того ж не кришиться
Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом, дуже смачного домашнього батона, з пористою пружною м’якушкою! Мені дуже сподобався цей рецепт, інші навіть пробувати поки не хочеться.
Про це пише Мій Світ за матеріалами Скрбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Борошно – 350 гр. (+ -)
- Вода – 50 мл.
- Молоко – 200 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Соняшникова олія – 30 мл. (2 ст.л.)
- Дріжджі сухі – 5 гр. (1 ч.л.)
- Яєчний жовток – 1 шт.
Як приготувати батон
У 50 мл. теплої води додаємо дріжджі, цукор, перемішуємо і залишимо на 15 хвилин для активації дріжджів.
В окрему миску наливаємо тепле молоко, додаємо сіль, олію, дріжджову масу, перемішуємо вінчиком.
Поступово додаємо просіяне борошно, і замішуємо тісто. Добре вимішуємо тісто, близько десяти хвилин.
Перекладаємо тісто в миску змащену олією, і залишимо в теплому місці на 1.5 години.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 6-8 мм.

Звертаємо тісто в досить щільний рулет. Після кожного повного обороту тіста, щільно прищипуємо край рулету.

Добре защипуємо краї і шов. Кладемо заготовку на деко застелений пекарним папером, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин для вистоювання.
Робимо поперечні надрізи і змащуємо жовтком.

Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько двадцяти п’яти хвилин.

Готовий батон охолоджуємо і пробуємо.