Рецепт смачного батона, з пружною м’якушкою, і до того ж не кришиться

Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом, дуже смачного домашнього батона, з пористою пружною м’якушкою! Мені дуже сподобався цей рецепт, інші навіть пробувати поки не хочеться.

Про це пише Мій Світ за матеріалами Скрбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Борошно – 350 гр. (+ -)
  • Вода – 50 мл.
  • Молоко – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Соняшникова олія – 30 мл. (2 ст.л.)
  • Дріжджі сухі – 5 гр. (1 ч.л.)
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Як приготувати батон

У 50 мл. теплої води додаємо дріжджі, цукор, перемішуємо і залишимо на 15 хвилин для активації дріжджів.

В окрему миску наливаємо тепле молоко, додаємо сіль, олію, дріжджову масу, перемішуємо вінчиком.

Поступово додаємо просіяне борошно, і замішуємо тісто. Добре вимішуємо тісто, близько десяти хвилин.

Перекладаємо тісто в миску змащену олією, і залишимо в теплому місці на 1.5 години.

Рецепт смачного батона, з пружною м'якушкою, і до того ж не кришиться

Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 6-8 мм.

Рецепт смачного батона, з пружною м'якушкою, і до того ж не кришиться

Звертаємо тісто в досить щільний рулет. Після кожного повного обороту тіста, щільно прищипуємо край рулету.

Рецепт смачного батона, з пружною м'якушкою, і до того ж не кришиться

Добре защипуємо краї і шов. Кладемо заготовку на деко застелений пекарним папером, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин для вистоювання.

Робимо поперечні надрізи і змащуємо жовтком.

Рецепт смачного батона, з пружною м'якушкою, і до того ж не кришиться

Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько двадцяти п’яти хвилин.

Рецепт смачного батона, з пружною м'якушкою, і до того ж не кришиться

Готовий батон охолоджуємо і пробуємо.