Мариновані сливи: чудова закуска до м’яса

У світі існує безліч сортів слив, тому тут кожен  знайде собі до смаку: від максимально солодких до кислих, від темно-фіолетових до жовтих.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

А багатий урожай цих фруктів припадає саме на серпень-вересень, тому ми хочемо вам розповісти, як смакувати сливами протягом року. Щоб пригадати смак літа навіть взимку, спробуйте законсервувати сливи на зиму.

Така закуска стане для вас справжньою знахідкою, а рідні будуть смакувати нею з задоволенням.

МАРИНОВАНІ СЛИВИ НА ЗИМУ

Насправді зі слив можна приготувати безліч різних продуктів, і у мене є декілька цікавих рецептів. Але сьогодні я хочу розповісти найкращий рецепт маринування слив, який повинна знати кожна господиня. Інгредієнти вказані з розрахунку на 1 літрову банку.

СКЛАДОВІ:

  • тверді сливи (кількість залежить від сорту, сливи повинні щільно заповнювати банку)
  • 70 г цукру
  • 40 г 9%-го оцту
  • 5 горошин запашного перцю
  • 5 суцвіть запашної гвоздики
  • 0,5 палички кориці
  • 1-2 лаврових листки

ПРИГОТУВАННЯ:

Промийте всі сливи та викладіть їх щільно у літрову банку. Воду потрібно залити до країв банки, саме цю рідину будемо використовувати для майбутнього маринаду. 

Потім цю воду слід вилити в каструлю й змішати ще з оцтом та цукром. Маринад слід прокип’ятити декілька хвилин. 

В банку до слив додаємо ще корицю, перець, гвоздику і лавровий лист. Потім залити сливи маринадом та стерилізувати ще 7 хвилин. Закрити герметично кришками. 

Банки слід повернути дном догори та залишити остигати. Через 3 тижні ваші сливи будуть готові.

Смачного! Мариновані сливи, приготовлені за цими рецептом, не розповзаються в банці, а тримають форму та зберігають смак. Ці плоди будуть хрусткі, солодкі та запашні.