Секрет який допоможе Вам виростити пишні кущі кропу без парасольок

Кріп — популярна і багатьма улюблена зелень, яка вирощується практично на кожному городі, дачній ділянці. До того ж вона дуже корисна для організму. Але щоб дійсно виростити хороший урожай, і вистачило поїсти, заморозити або засушити і на консервацію, теж слід докласти зусиль.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Перше, що потрібно зробити, це удобрити ґрунт на грядці, і робити це потрібно восени. В якості добрива використовується компост. Після його внесення грядка перекопується.

Що стосується кропу-самосіву, то його теж краще залишити (нехай не весь). На ньому формуються відмінні парасольки (краще, ніж на тому, який ми сіємо зазвичай). А вони вкрай важливі при консервації.

Звернути увагу на кислотність ґрунту теж необхідно. Для кропу ідеальним є нейтральний ґрунт — pH = 6-7. Сіяти кріп слід на сонячному місці. У тіні якість зелені набагато гірша. Замочувати перед посівом насіння не обов’язково. У цьому питанні кожен чинить так, як йому подобається.

Для безперервного збору кропу сіяти його потрібно з періодичністю два-три тижні протягом літа. Ще до того, як з’являться перші сходи, грядку слід поливати не рясно, інакше утворюється скоринка, що не дуже добре. Кріп взагалі не любить великої кількості вологи.

Дотримуючись цих простих правил, без кропу ви точно не залишитеся.