Ви коли-небудь готували хліб в рукаві для запікання? Це щось!

Приготувати смачний домашній хліб набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Любителі хліба з хрусткою скоринкою обов’язково повинні спробувати оригінальний рецепт хліба, який випікається в рукаві для запікання.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнт:

  • борошно — 630-650 г;
  • тепла вода — 400 мл;
  • дріжджі — 8г сухих (або пресованих — 25 г);
  • цукор — 1 ч. л (7г);
  • сіль — 1,5 ч. л (14г);
  • рослинна олія — 3 ст л + 2 ст л для замісу тіста.

Налийте в миску теплу воду, додайте до неї цукор і дріжджі і добре перемішайте. Додайте в миску сіль і рослинну олію без запаху і ще раз перемішайте. Невеликими порціями додавайте просіяне борошно і вимісити тісто.

Перед закінченням замісу додайте в тісто 2-3 ложки рослинної олії і вимішуйте ще 2-3 хвилини.

Тісто має вийти дуже м’яким і пружним. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

Обімніть тісто, підвертаючи краї до середини. Знову накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці ще на 30 хвилин.

Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і розділіть його на 2 рівних частини.

З кожної частини тіста руками сформуйте прямокутник. Почніть загортати краї прямокутника, щоб сформувати батон.

Зверху батона зробіть невеликі надрізи гострим ножем і злегка присипте борошном.

Підготовлений батон помістіть в рукав для запікання. Зав’яжіть рукав і перекладіть його на деко.

Залиште заготовку в теплому місці на 25 хвилин. Поставте деко в холодну духовку і включіть нагрів. Випікайте хліб при температурі 200 градусів 30 хвилин.

Хліб виходить дуже м’яким, повітряний м’якуш прекрасно доповнює хрустка скоринка.

Завдяки випіканню в рукаві, хліб виходить дуже хрустким.

Докладний рецепт хліба в рукаві можна подивитися на відео:

Не вдається скопіювати.