Підкажу, як зробити так, щоб дріжджове тісто піднялося за 15 хвилин

Я дуже часто печу різноманітну випічку – пироги, пиріжки, біляші, розтягаї, курники і інші смаколики. У нашій родині моє готування обожнюють всі, з’їдається моментально, що мене тільки радує.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Але з віком, я навчилася робити розкішне тісто і тепер своєю випічкою можу похвалитися (що і роблю).

Я частенько печу пироги, щоб пригостити своїх друзів, знайомих і родичів.

Але, сьогоднішня стаття не про це.

Щоб випічка вийшла смачна і пишна, господині знають, що тісто має піднятися, тобто дійти. І навіть не один раз, а краще всього 2 – 3.

На це потрібен час. Іноді на те, щоб тісто піднялося потрібно годину – півтори.

На щастя, я знаю три методи скоротити цей процес до 15 – 20 хвилин, а значить, вийде побалувати своїх рідних випічкою набагато швидше.

Метод перший. Найпростіший

Потрібно нагріти в тазу воду або влити в нього вже нагріту до 60 * С – 70 * С воду.

І поставити поверх чашу або каструлю, в якій замішане тісто.

Ємність з тістом необхідно накрити кришкою.

Тісто підійде вже через 20 – 30 хвилин.

Підкажу, як зробити так, щоб дріжджове тісто піднялося за 15 хвилин

Метод другий. Найшвидший

Якщо Ви можете собі дозволити використовувати духовку не тільки для приготування випічки, то в теплій духовці тісто піднімається набагато швидше.

Для цього потрібно виставити температуру на 50 * С – 60 * С і поставити в духову шафу ємність з тістом.

Через 15 хвилин тісто має підійти.

Я обминаю дріжджове тісто і відправляю в духовку піднятися ще раз.

Метод третій. У мікрохвильовці

Підкажу, як зробити так, щоб дріжджове тісто піднялося за 15 хвилин

Цей метод мені підказала сусідка. Сама я ним ні разу не користувалася, але розповім про нього.

В мікрохвильовку потрібно поставити склянку з водою і миску з накритим в ній тістом.

Після того, як мікрохвильова піч пропищить про те, що час минув, тісто не діставати. Нехай постоїть всередині при вимкненому “апараті” ще три хвилини, а потім знову в режимі “розморожування” ще п’ять хвилин.

І останні п’ять хвилин при вимкненій мікрохвильовці.

Ось такі я знаю методи, які дозволяють дріжджовому тісту піднятися набагато швидше, ніж зазвичай.

А Ви чули про ці варіанти? Або у Вас є свій метод, завдяки якому тісто “доходить” набагато швидше?

Розкажіть про нього в коментарях до публікації. Дуже цікаво. Дякую.

Смачного!

Не вдається скопіювати.