Підкажу, як зробити так, щоб дріжджове тісто піднялося за 15 хвилин
Я дуже часто печу різноманітну випічку – пироги, пиріжки, біляші, розтягаї, курники і інші смаколики. У нашій родині моє готування обожнюють всі, з’їдається моментально, що мене тільки радує.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Але з віком, я навчилася робити розкішне тісто і тепер своєю випічкою можу похвалитися (що і роблю).
Я частенько печу пироги, щоб пригостити своїх друзів, знайомих і родичів.
Але, сьогоднішня стаття не про це.
Щоб випічка вийшла смачна і пишна, господині знають, що тісто має піднятися, тобто дійти. І навіть не один раз, а краще всього 2 – 3.
На це потрібен час. Іноді на те, щоб тісто піднялося потрібно годину – півтори.
На щастя, я знаю три методи скоротити цей процес до 15 – 20 хвилин, а значить, вийде побалувати своїх рідних випічкою набагато швидше.
Метод перший. Найпростіший
Потрібно нагріти в тазу воду або влити в нього вже нагріту до 60 * С – 70 * С воду.
І поставити поверх чашу або каструлю, в якій замішане тісто.
Ємність з тістом необхідно накрити кришкою.
Тісто підійде вже через 20 – 30 хвилин.
Метод другий. Найшвидший
Якщо Ви можете собі дозволити використовувати духовку не тільки для приготування випічки, то в теплій духовці тісто піднімається набагато швидше.
Для цього потрібно виставити температуру на 50 * С – 60 * С і поставити в духову шафу ємність з тістом.
Через 15 хвилин тісто має підійти.
Я обминаю дріжджове тісто і відправляю в духовку піднятися ще раз.
Метод третій. У мікрохвильовці
Цей метод мені підказала сусідка. Сама я ним ні разу не користувалася, але розповім про нього.
В мікрохвильовку потрібно поставити склянку з водою і миску з накритим в ній тістом.
Після того, як мікрохвильова піч пропищить про те, що час минув, тісто не діставати. Нехай постоїть всередині при вимкненому “апараті” ще три хвилини, а потім знову в режимі “розморожування” ще п’ять хвилин.
І останні п’ять хвилин при вимкненій мікрохвильовці.
Ось такі я знаю методи, які дозволяють дріжджовому тісту піднятися набагато швидше, ніж зазвичай.
А Ви чули про ці варіанти? Або у Вас є свій метод, завдяки якому тісто “доходить” набагато швидше?
Розкажіть про нього в коментарях до публікації. Дуже цікаво. Дякую.
Смачного!