Болгарська закуска з перцю

У сезон пікніків на природі дуже актуальна тема всіляких овочевих закусок. Вони прекрасно доповнюють м’ясо, приготоване на мангалі, і можуть стати легким перекусом в очікуванні основної страви. На такі вилазки я вважаю за краще брати солодкий перець. Болгарська закуска з нього виходить чудова.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Болгарський перець – 1,5 шт.
  • Петрушка – 70 г
  • Кінза – 30 г
  • Часник – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 100 г
  • Цукор – 120 г
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Насіння коріандру – 1 ч. Л.
  • Чорний перець (горошком) – 10 шт.
  • Соняшникова олія – 120 мл
  • Оцет – 150 мл

Покроковий процес приготування:

Помийте перець, видаліть серцевину і насіння. Розріжте овоч на чотири частини. За бажанням можете видалити перетинки.

Для маринаду змішайте воду, сіль, цукор, соняшникову олію і оцет. Додайте лавровий лист, перець горошком і коріандр. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Помістіть перець в маринад, дайте закипіти, зменшіть вогонь до середнього, накрийте кришкою і варіть 2-3 хвилини в залежності від товщини. Дістаньте перець з маринаду на тарілку.

Змішайте нарізану зелень, часник, нарізаний пластинками, і подрібнений перець чилі. Викладіть шар перцю на дно глибокої миски, пересипте ароматною сумішшю. Чергуйте шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Залийте закуску маринадом так, щоб він повністю покрив овоч. Придавіть вміст миски тарілкою, накрийте кришкою і, коли повністю охолоне, приберіть в холодильник мінімум на 12 годин.

Болгарська закуска з перцю

Якщо зібралися на пікнік, приготуйте закуску з перцю ввечері. За ніч вона добре промаринується. Впевнена, ароматні шматочки соковитого овочу підкорять всіх присутніх. А рецепт стане одним з улюблених.

Не вдається скопіювати.