Смажу (НЕ печу) цілу гору хрустких кабачків і при цьому не стою біля плити (за 15 хвилин)
Я придумала для себе відмінний спосіб саме насмажити цілу купу кабачків, і при цьому немає ні горілого запаху, ні бризок олії в різні боки, ні брудної плити.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Молоденькі кабачки я ріжу кружечками завтовшки близько 0,5 см.
Викладаю їх в миску, злегка посипаю сіллю і перемішую. Залишаємо кабачки на 15-20 хвилин, щоб вони пустили сік. Видаляти зайву рідину з кабачків в даному випадку обов’язково.
Сік, що виділився з кабачків виливаємо.
Я заздалегідь включила духовку на 240 ° (тільки нижній тен) і поставила на дно духовки величезну сковорідку (за розміром духовки), щоб вона нагрівалася. Тут можна використовувати деко або велику форму для запікання.
Беремо невеликий поліетиленовий пакет, насипаємо в нього трохи борошна і викладаємо в пакет кабачки.
Тепер злегка струшуємо пакет, щоб всі кабачки запанірувались борошном.
Тепер виймаємо з духовки розігріту сковорідку, наливаємо в неї олію так, щоб дно тільки-тільки покрилося олією, і викладаємо кабачки щільно один до одного.
Ставимо сковороду або деко на дно духовки, закриваємо духову шафу і займаємося своїми справами близько 7 – 8 хвилин.
Ви побачите, що кабачки в духовці саме смажаться.
Потім перевертаємо кабачки на іншу сторону і таким же чином смажимо ще 5-6 хвилин. Якщо в духовці є конвекція, її можна включити – буде ще швидше.
Смажені кабачки я зазвичай прокладаю часником і посипаю зеленню. Часник і зелень підготовляю, поки кабачки смажаться в духовці.
Ось такі гарні, рум’яні, засмажені кабачки з хрусткою скоринкою у нас вийшли.
Викладаємо їх шарами на тарілку, посипаючи зеленню і часником.