Таким методом збережете полуницю в цілості протягом 1 року

Заготівля виходить з яскравим, свіжим, полуничним ароматом. Такий соус відмінно підходить для млинців, пирогів і тортів, для домашнього морозива.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування потрібно:

  • полуниця, 1250 г;
  • цукор, 3 ст.л;
  • вода.

Процес приготування

Полуницю добре промиваємо, прибираємо плодоніжки.

У чисті банки по 600 г укладаємо полуницю до верху.

У кожну банку всипаємо по 1 столовій ложці цукру.

Наливаємо воду до верху, накриваємо кришками і ставимо на рушник в каструлю. Кришками вниз.

Наливаємо воду по верх банок.

З моменту закипання води в каструлі, стерилізуємо 25 хвилин.

Таким методом збережете полуницю в цілості протягом 1 року

Виймаємо банки і залишаємо охолоджуватись під рушником.

Зберігати потрібно в коморі або в підвалі.

Ароматний компот може стати основною для смачного соусу або для будь-якого іншого десерту, ягідки залишаються з свіжим ароматом, як ніби тільки зібрали ягоду з грядки.