Таким методом збережете полуницю в цілості протягом 1 року
Заготівля виходить з яскравим, свіжим, полуничним ароматом. Такий соус відмінно підходить для млинців, пирогів і тортів, для домашнього морозива.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування потрібно:
- полуниця, 1250 г;
- цукор, 3 ст.л;
- вода.
Процес приготування
Полуницю добре промиваємо, прибираємо плодоніжки.
У чисті банки по 600 г укладаємо полуницю до верху.
У кожну банку всипаємо по 1 столовій ложці цукру.
Наливаємо воду до верху, накриваємо кришками і ставимо на рушник в каструлю. Кришками вниз.
Наливаємо воду по верх банок.
З моменту закипання води в каструлі, стерилізуємо 25 хвилин.
Виймаємо банки і залишаємо охолоджуватись під рушником.
Зберігати потрібно в коморі або в підвалі.
Ароматний компот може стати основною для смачного соусу або для будь-якого іншого десерту, ягідки залишаються з свіжим ароматом, як ніби тільки зібрали ягоду з грядки.