Рецепт літнього вінегрету зі свіжим огірком і капустою
Приготувати літній вінегрет зі свіжими огірком і капустою не складе труднощів навіть малодосвідченій господині. Цей салат можна зробити з різними інгредієнтами. Він дуже ситний і при цьому не псує фігуру, тому що складається з корисних овочів. Це справжнє джерело вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які так корисні для здоров’я.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Вінегрет літній з капустою, огірками і лимонами
Інгредієнти:
- лимони на свій смак;
- цукор за смаком;
- сіль на свій смак;
- олія рослинна в кількості 3 столові ложки;
- буряк близько 2 штук середнього розміру;
- один свіжий огірок;
- одна ріпчаста цибуля;
- одна морква;
- картопля близько 3 штук середнього розміру;
- білокачанна капуста близько 1 штуки.
Приготування:
- насамперед слід капусту гарненько вимити під проточною водою, потім просушити і дрібно нашаткувати;
- додати сіль разом з цукровим піском на свій смак і гарненько розім’яти руками таким чином, щоб в результаті виділився сік;
- тепер слід видавити з лимона сік і додати його в капусту на свій смак;
- цибулю очистити від шкірки і дрібно нарубати;
- морквину разом з картоплею і буряком слід заздалегідь відварити і остудити;
- очистити моркву від шкірки, а потім нарізати її на кубики маленького розміру;
- картоплю також слід порізати на невеликі кубики;
- огірок добре промити під проточною водою, після чого тоненько нарізати його соломкою;
- тепер слід всі підготовлені і нарізані продукти відправити в одну зручну ємність і додати рослинну олію, бажано оливкову;
- тепер слід варений буряк нарізати на кубики і відправити до решти інгредієнтів. Цей овоч додається в останню чергу для того, щоб салат не забарвився в фіолетовий колір.
На останньому етапі приготування страви слід просто всі інгредієнти гарненько перемішати між собою.