Баклажани з болгарським перцем в маринаді. Делікатес з баночки
Баклажани з болгарським перцем в маринаді – дуже смачна страва, яку можна їсти кожний день.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Солодкий болгарський перець – півтора кілограма
- Баклажани – півтора кілограма
- Гострий перець – 2-4 стручки
- Цукор – триста – чотириста грамів
- Оцет 9% – двісті мілілітрів
- Сіль – дві столові ложки
- Часник – дві головки
- Соняшникова олія – один стакан
Покроковий процес приготування:
Наріжте баклажани кружечками завтовшки 1 сантиметр, посоліть, перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб вони пустили сік.
Викладіть болгарський перець на деко для випікання і поставте випікатися в розігріту до 220-230 градусів духовку. Запікайте до готовності.
Щоб перець запікається швидше, можете його загорнути в кілька шарів фольги.
Промийте баклажани і гарненько відіжміть. У підготовлену ємність перекладіть готові перці, накрийте фольгою і залиште трохи постояти. Шкірочка після цього буде легко відходити.
Обсмажте баклажани на розігрітій сковорідці в олії.
Солодкий перець очистіть від шкірки і насіння і порвіть на невеликі смужки.
Тепер приготуйте маринад: налийте в сотейник оцет, цукор, сіль і добре розмішайте, дайте закипіти.
Перець разом з соком відправте в миску з баклажанами, додайте розрізані часточки часнику, дрібно нарізаний гіркий перець і залийте маринадом. Акуратно перемішайте.
Салат перекладіть в стерилізовані банки.
Банки поставте в каструлю, залийте водою до плічок, накрийте кришкою і поставте на вогонь.
Після закипання вогонь збавте і стерилізують 40 хвилин.
Потім щільно закрийте банки кришками і накрийте до повного охолодження.