Як виявилося, я зовсім неправильно збирала і сушила часник. Сусідка пояснила, чому він зберігається у неї по 2 роки
Як часто буває, після збору врожаю, починаються клопоти по заготівлі продуктів на зиму. І начебто і часник добре вродив, і поклали його на зберігання правильно, але через пару місяців дивишся, і бачиш, що він гниє.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Хочу поділитися з вами одним рецептом зберігання часнику, який мені «видала» сусідка по дачі.
Спочатку не обрізайте часник, а прямо з коренем і стеблом сушіть – так зберігаються всі корисні речовини овоча.
Тут все просто, головне приберіть брудну шкірку.
У коробку насипаємо 2 см солі грубого помелу, накриваємо газетами і укладаємо часник. Зверху також накриваємо газетами.
Таким чином заготовлений часник, можна зберігати в будинку, при кімнатній температурі.
Якщо у вас немає місця для коробок, беріть 3 л банки, а зверху накрийте шматком марлі, але не кришками.
Часник має дихати, щоб не запліснявіти.