Відмінний рецепт пісочного тіста, яке можна зберігати до 3-х місяців
Привіт всім! Хочу поділитися з вами простим і смачним рецептом пісочного тіста. Таке тісто можна готувати про запас. Воно відмінно зберігатися в морозильній камері до 3-х місяців.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецптів
Необхідні продукти:
- 400-420 гр. борошна
- 100 гр. вершкового масла
- 160 гр. сметани
- 40 гр. майонезу
- 10 гр. розпушувача
- 2 яйця
- 1 ч.л. солі
Як приготувати пісочне тісто
У миску додаю яйця, розтоплене вершкове масло (можна маргарин), сметану (у мене сметана жирністю 20%), і майонез. Можна звичайно все зробити і без майонезу, але мені так більше подобається. Тісто виходить більш шаруватим і розсипчастим. Ще додаю чайну ложку солі. Все добре перемішайте в однорідну масу.
Потім всипаю половину підготовленого борошна. Муки може піти + або -, тому борошно додаю поступово. Додаю розпушувач і перемішую.
Після поступово додаючи борошно, що залишилося замішую тісто.
Тісто зібрала в грудку, присипаю борошном стіл і буду вимішувати тісто на столі до гладкості.
Сильно довго місити тісто не потрібно, воно виходить м’яким і ніжним, не липне до рук. Після його можна покласти в пакет і відправити в холодильник на 30 хвилин. А через 30 хвилин ви можете готувати з нього все, що завгодно, пиріжки, пироги, відкриті або закриті кіші.
Але якщо вам не потрібно тісто відразу, ви можете його заморозити і зберігати в морозильній камері протягом 3-х місяців. Розморожувати таке тісто потрібно на нижній полиці холодильника.