Домашній сир маскарпоне зі сметани

Пропонуємо чудовий рецепт сиру маскарпоне, який буде набагато смачніше магазинного, та й дешевше.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Cвоїми руками

Від жирності використовуваної сметани буде залежати жирність маскарпоне.

З таким сиром ви можете готувати улюблений торт «тірамісу».

З 1 кг 500 г сметани виходить близько 1 кг 100 г сиру.

За бажанням можна сир підсолити і поперчити

Складові:

✓ Сметана 21% — 1 кг 500 гр.

Рецепт приготування

Нам знадобиться друшляк і каструля з трохи більшим діаметром, щоб в неї помістився друшляк.

Ставимо каструлю на стіл. Марлю складаємо в п’ять шарів.

На каструлю поміщаємо друшляк, прикриваємо його складеної марлею.

У неї акуратно викладаємо сметану гіркою.

Продукт повинен бути охолодженим.

Марлю щільно зав’язуємо — сметана повинна добре ущільнитися.

Зверху на друшляк кладемо будь-який важкий вантаж, масою 2-4 кг.

На три доби прибираємо сметану в холодильник, щоб сироватка стікала в каструлю і вийшла ніжною і смачною.

Зберігайте сир в холодильнику, але не сильно довго, адже це натуральний продукт і швидко псується.

Смачного!

Не вдається скопіювати.