Я завернула кабачки в плівку і залишила в холодильнику. Через 2 години вся сім’я смакувала вітамінну закуску!

Пам’ятаю, привезла мама з дачі цілий мішок кабачків. Що ми з них тільки не робили! Закатали в банки, накрутили ікри, смажили, тушкували та навіть спекли справжній торт! І ніхто не скаржився на одноманітність. У розпал весняно-літнього сезону цей овоч буквально рятує все святкові вечері. Вигідно, є і дуже смачно, що тут ще сказати?

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Cвоїми руками

Рулети з кабачків

Впевнена, кабачкові рулети з начинкою робили багато господинь. Це універсальна їжа: на столі красиво, в шлунку ситно, та ще й недорого.

До сьогоднішнього дня у нас подібні смажені рулети були однією з улюблених страв. Але, спробувавши ніжний кабачковий рулет з сирною начинкою, ми зрозуміли, що це новий фаворит серед літніх закусок. Рецепт приготування простий, головне – вибрати свіжі молоді кабачки, бажано білі або золотаві.

Інгредієнти для тіста:

  • 600 г кабачків
  • 100 г борошна
  • 60 г сметани
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача
  • сіль, перець на смак
  • будь-яка зелень

Інгредієнти для начинки:

  • 400 г сиру
  • 1 пучок кропу
  • 2 зубчики часнику
  • сіль на смак

Приготування:

1. Зніми шкірку з кабачків, видали насіння, якщо вони є. Натри очищену м’якоть на великій тертці. Посолити та дай постояти 15 хвилин.

2. Коли кабачки пустять сік, його потрібно віджати. В результаті повинно вийти близько 350 грамів кабачкової маси.

3. Додай до кабачків сметану, борошно, розпушувач, сіль, перець і жовтки. Білки не викидай, вони нам ще знадобляться!

4. Духовку заздалегідь розігрій до температури 180 градусів. А поки вона нагрівається, збий білки в пишну піну та акуратно лопаткою з’єднай з кабачковим тістом.

5. Застели деко пергаментом і рясно змасти його рослинною олією. Це дуже важливий пункт.

6. Прямо на пергамент виклади зелень, а поверх вилий тісто і розрівняй його по поверхні форми. Вибирай форму так, щоб шар тіста був невисоким, оптимально – до 2 см.

7. Випікати корж в духовці 15-30 хвилин, залежить від товщини тіста в формі. Не пересушити!

8. Коли корж буде готовий, переклади його на сухий рушник і дай охолонути протягом 30-40 хвилин.

9. Тим часом приготуй начинку. Змішай сир з рубаною зеленню, часником, пропущеним через прес, і сіллю. Теоретично начинку можеш використовувати будь-яку.

10. Остиглий корж акуратно очисть від пергаменту і виклади на нього начинку.

11. Зверни рулет, обмотай харчовою плівкою, щоб страва не втратила форму, і відправляй в холодильник на 2 години. За цей час рулет просочиться й охолоне. Смачного!

Кабачковий рулет – це ніжна закуска до вечері та на святковий стіл. Ти не пройдеш повз копійчаний овоч, його можна приготувати так смачно, що аромат і смак зачарує навіть тих, хто кабачки не особливо шанує.