Такий пиріг з “м’ятого” тіста я готую за п’ять хвилин, плюс час на випічку
Неординарно, неперевершено ніжно і дуже смачно!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти:
- 500 г листкового дріжджового тіста
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- 100г цукру
- молоко 120 мл
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
Листкове тісто розкачати в дуже тонкий пласт, розрізати на кілька частин, рясно змастити розтопленим вершковим маслом. Форму для випічки застелити пергаментом. Шматочки тіста, довільно мнучи, викласти в форму. НЕ приминати, чим більше складочок-тим краще.
Тепер готуємо заливку. Збити яйця віночком, додати молоко з цукром. Збити до піни. Акуратно залити тісто сумішшю. Заливка повинна проникнути в усі складочки і покрити наше тісто приблизно на 1,5 см. Якщо у вас не так, додайте молока.
Випікаємо в розігрітій до 180 ° духовці 50 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і можна пити чай. Смачного!