Частенько купую пачку сиру, щоб приготувати “Поцілуночки” до чаю

Випічка з сиру, мабуть, моя найулюбленіша. Ось і сьогодні вирішила приготувати сирне печиво “Поцілуночки”. Без перебільшень скажу – печиво дуже смачне. Воно завжди таке рум’яне, ніжне, м’яке як зовні, так і всередині, причому свою м’якість зберігає і на наступний день. Це дуже простий рецепт. Трохи часу на приготування і смачне домашнє печиво у вас у же на столі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • сир 5% -9% – 250 г.
  • яєчний жовток – 3 шт.
  • вершкове масло – 100 г.
  • цукор – 4 ст.л.
  • борошно – 230 г.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • ванілін

Для змазування

  • яєчний жовток – 1 шт.

Для прикраси

  • цукрова пудра – 1 ст.л.

Як приготувати печиво Поцілуночки

Сир розтираємо з цукром. Для приготування цього печива, я завжди використовую гладкий сир в пачці. Додаємо яєчні жовтки і розм’якшене вершкове масло, за бажанням ванілін. Все перемішуємо.

Борошно змішати з розпушувачем, просіваємо і додаємо в сирну масу.

Частенько купую пачку сиру, щоб приготувати "Поцілуночки" до чаю

Замішуємо однорідне м’яке тісто і викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Для зручності ділимо тісто на 2 частини.

Кожну частину розкачуємо в пласт невеликої товщини, і виїмкою для тіста або склянкою вирізаємо кружечки (у мене діаметром 7 см.)

Частенько купую пачку сиру, щоб приготувати "Поцілуночки" до чаю

Далі кожен кружок тіста складаємо навпіл, притискаючи по центру, а нижні краї заводимо назад і також скріплюємо між собою.

Частенько купую пачку сиру, щоб приготувати "Поцілуночки" до чаю

Заготовки викладаємо на деко, застелене пергаментом (в моєму випадку це силіконовий килимок) і змащуємо збитим жовтком.

Печиво випікаємо в духовці при 180 ° С 20-25 хв. до зарум’янювання. Готовому печиву даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Частенько купую пачку сиру, щоб приготувати "Поцілуночки" до чаю