Найпростіший з усіх відомих і найсмачніший з простих пирогів: знаменита мазурка
Мазурки – це довгасті чотирикутні печива-тістечка, тонкі і трохи сухуваті, на які нарізається пиріг після випічки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Якщо Ви зустрінете рецепт пирога з такою назвою, а він високий і соковитий, то це не мазурка, а кекс або штоллен різдвяний.
Рецептів мазурок безліч, можна сперечатися про правильність того чи іншого рецепту до нескінченності. Переможців в цій суперечці не буде. Кожен залишиться при своїй думці.
Необхідні продукти:
- 1 склянка борошна
- 1 склянка подрібнених будь-яких сухофруктів
- 1 склянка подрібнених будь-яких горіхів
- 1 склянка цукрового піску (можна менше)
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача або 2/3 ч. л. соди, погашеної 2 ч. л. оцту
Як приготувати пиріг мазурку
Сухофрукти можна брати будь-які. Це може бути просто ізюм, або суміш ізюму з чорносливом. Можна використовувати сушені або в’ялені ягоди або цукати. Тут такий простір для Вашої фантазії, без обмежень і заборон. Єдине побажання: ізюм повинен бути без кісточок.
Горіхи теж можуть бути будь-якими. Найчастіше печуть з грецькими горіхами.
Яйця збила з цукром до білого кольору. Якщо берете розпушувач, то потрібно змішати його з борошном і з’єднати, ретельно перемішавши, з підготовленою масою. Всипати сухофрукти, перемішати. Додати горіхи, перемішати.
Тісто вийде досить густим, що не текучим, але і не таким, щоб його можна було розкатувати. Викладаю тісто ложкою в змащену або викладену папером форму. Печу при 180-190 градусах хвилин 30-40 до кремового кольору.
Розрізаю на ромбики або прямокутники, поки пиріг гарячий. А коли вони охолонуть, можна посипати цукровою пудрою.
Ну погодьтеся, що спекти цей пиріг не просто, а дуже просто. А ще швидко і дуже-дуже смачно. Єдиний і суттєвий недолік цього пирога – він зникає з космічною швидкістю.