Натуральна підгодівля полуниці для багатого врожаю. Перевірена роками!

Важко знайти дачника, який не вирощував б полуниці на своїй грядці, і це не дивно адже це дуже смачна ягода. Але не завжди вдається зібрати гарний урожай полуниці. Знаючи деякі секрети виростити щедрий урожай полуниці не так вже й складно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Першу підгодівлю проводимо настоєм кропиви. Молоді пагони потрібно дрібно порубати і залити теплою водою. Обсяг посуди потрібно підбирати виходячи з кількості кущів полуниці. Настоюємо 3 – 4 дні, після чого розводимо літр настою в 10 л. води і поливаємо 0,5 – 1 л. під кущик.

Така підгодівля активізує кореневу систему полуниці. Проводити її потрібно, коли прогрілася земля. Зазвичай це збігається з початком активного зростання кропиви.

Після того, як тільки починають з’являтися нові молоді листочки, готуємо розчин для другої підгодівлі. Для цього нам знадобиться:

  • борна кислота;
  • марганцівка;
  • нашатирний спирт;
  • йод;
  • попіл деревний або від спалювання бадилля.

Половину чайної ложки борної кислоти розчиняємо в літрі гарячої води і виливаємо у відро. Стільки ж буде потрібно і марганцівки. Її можна розчиняти в цьому ж відрі.

Додаємо 10 крапель йоду і 2 столових ложки нашатирного спирту. Останній інгредієнт – попіл. Буде потрібно 100 – 150 г на відро. Можна просто посипати під кожен кущик по жмені сухого попелу. Ретельно перемішуємо і проливаємо цим розчином кожну рослину по 0,5 л.

Крім постачання полуниці доступним азотом і мікроелементами, така підгодівля захистить ягоду від хвороб, які в цей час також активізуються.