Завжди обрізаю куточок в посудній губки і вам рекомендую. Ось чому

Можете не визнавати, але ми знаємо, що посудні губки змінюються набагато рідше, ніж це необхідно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Не так давно проводилися дослідження, які ще раз підтвердили той факт, що губку для миття посуду потрібно міняти не рідше одного разу на тиждень. Навіть в тому випадку, якщо ви ретельно промиваєте її після використання з содою, оцтом або іншим засобом.

І навіть після того, як ви дезінфікуєте її в мікрохвильовій печі (так, є такий спосіб). Всі ці процедури не здатні повністю знищити величезну кількість бактерій, які встигають накопичитися в губці за час використання. На ділі знищується не більше 60%.

Однак, губки не безкоштовно, як можна викинути майже нову на вигляд губку, рука не підніметься! Якщо не можете змусити себе викинути посудну губку, обріжте її з куточка і більше не використовуйте для миття посуду. Для чого це робити?

Просто, щоб не плутатися і не почати їй знову мити посуд. Губка з обрізаним куточком залишиться в господарстві, але ви більше не будете мити їй посуд, витирати плиту або стільницю. Вона послужить для інших цілей. Зрізаний куточок – це відмітний знак, про який знатимуть всі члени сім’ї.

Зберігайте таку губку під раковиною і використовуйте тоді, коли вам знадобиться протерти відро для сміття, унітаз, колеса дитячої коляски або велосипеда або брудні чоботи. В цьому випадку, губку вже не шкода буде викидати, адже вона послужить на всі 100%!