Звичайний кабачок з фаршем. Ульотний рецепт захочуть повторити всі: простіше і смачніше не буває
Страва готується дуже просто. Ви буквально закохаєтеся в неї. Це ситно і смачно!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- кабачки – 350-400 г,
- курячий фарш 500-550 г (можна взяти інший фарш),
- сіль, перець – за смаком,
- цибуля – 1 шт.,
- часник – 3 зубчики,
- манна крупа – 3 столові ложки,
- яйце 1 шт.,
- пучок зелені
На соус:
- цибуля 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- томатний соус – 1,5-2 столові ложки,
- сметана 2 столові ложки,
- сік кабачків 3-4 столові ложки,
- вода 4-5 столові ложки.
Готуємо фарш. Нарізаємо куряче філе на невеликі шматочки. Відправляємо в чашу блендера. Туди ж кладемо часник, цибулю (нарізану на 4 часточки), солимо, перчимо. Вбиваємо яйце. Накриваємо чашу кришкою і на максимальних обертах перемелює фарш. Можна все це виконати на м’ясорубці.
Кабачки натираємо на грубій терці. Ретельно віджимаємо сік з кабачків (сік не виливаємо, а відставляємо). Відправляємо кабачки до фаршу.
У миску з кабачками і фаршем додаємо манну крупу.
Подрібнюємо кріп (петрушку), додаємо до суміші. Ретельно все перемішуємо. Фарш відставляємо на 30 хвилин, щоб манка набухла.
Цибулину нарізаємо на маленькі кубики, моркву натираємо на дрібній тертці.
Цибулю обсмажуємо на змащеній олією сковорідці до напівпрозорого стану, додаємо моркву і тушкуємо протягом 3-4 хв. Цибулю і моркву відправляємо остигати в глибоку тарілку.
На сковорідку наливаємо соняшникову олію. Нагріваємо її. Мокрими руками формуючи котлети і відправляємо в сковорідку. З кожного боку котлети смажимо по 3-4 хвилини.
Котлети викладаємо на тарілку.
В остиглі цибулю і моркву додаємо томатний соус (кетчуп), сметану. Ложкою старанно перемішуємо. Вливаємо в тарілку більше половини соку кабачків. Перемішуємо.
Беремо будь-яку жаростійку форму (деко), дно промазуємо соусом (2-3 стол. ложки). Щільно викладаємо на деко котлети, зверху промазуємо їх соусом. Зверху викладаємо ще один шар котлет. Виливаємо на них весь соус. Щоб морква на дні не пригоріла, додамо 4-5 стіл. Ложки води.
Накриваємо деко харчовою фольгою. З усіх боків підгинаємо. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Акуратно знімаємо фольгу з форми.
Ось така смакота вийшла.