Незрівнянно ніжна шарлотка. Найсмачніша

Це найсмачніший варіант для шарлотки. Збережи рецепт!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові

  •  2-3 яблука,
  •  1 чашка борошна (чашка 240 мл),
  •  1 чашка білого дрібного цукру,
  •  3 великих яйця,
  •  щіпка солі,
  •  1/2 ч.л. кориці,
  •  1/2 ч.л. ванільної есенції,
  •  1 ст. л. крохмалю (за бажанням),
  •  цукрова пудра для присипки (за бажанням).

Рецепт приготування

Нагріваємо духовку до 180 градусів. Змішуємо борошно, сіль і корицю. Якщо додаєте крохмаль, то і крохмаль.

Збиваємо яйця та цукор, поки маса дещо не посвітлішає і трохи збільшиться в об’ємі, електровінчик справляється з цим завданням за 3-4 хвилини.

Поступово додаємо до яєчної суміші борошняну суміш, продовжуємо збивати до однорідної маси.

Яблука (або груші) очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками або пластинками.

Як показала практика, пластинками краще. Але кому як більше подобається.

Роз’ємну форму скроплюємо рослинною олією і борошном. Форма 22 см в діаметрі, 6 см висота.

На дно форми викладаємо яблука і заливаємо тестом. Тісто має повністю покрити фрукти.

Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин, в залежності від характеру вашої духовки, верх повинен добре підрум’янитися.

Перевіряємо готовність зубочисткою або сірником. Даємо Шарлотці трохи охолонути, потім знімаємо форму і посипаємо верх шарлотки цукровою пудрою (за бажанням).

Смачного!