Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом
У курячих плечиків дуже ніжне м’ясо, можна просто обсмажити на сковорідці і буде смачно. Тільки я вважаю за краще запекти в духовці. Маринади пробувала найрізноманітніші, але зупинилася на цьому. Страва виходить ніжна, смачна з апетитним ароматом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
До речі, такий маринад підійде для будь-якої частини курки, можна хоч цілу тушку натерти і запекти.
Інгредієнти для маринаду
- Соус Теріякі – 3 ст.л.
- Мед – 1 ст.л.
- Часник – 3 зубчики
- Суміш перців – 1/2 ч.л.
- Сіль за смаком
Для початку виклала курячі частини в миску. Додала соус Теріякі.
Можна замінити на соєвий соус, але смак звичайно не буде таким яскравим.
Додала мелену суміш перців, сіль і тертий на дрібній тертці часник.
Влила квітковий мед і гарненько розтерла руками.
Прикрила плівкою і поставила в холодильник на пару годин, можна залишити на добу.
Для маринаду завжди беру квітковий мед. Якось спробувала з гречаним, мені не сподобався смак і аромат.
Переклала в форму для запікання, накрила фольгою і поставила в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 1 годину.
За 15 хвилин до готовності зняла фольгу, щоб курячі плечики придбали апетитний золотистий колір.
Гарнір підійде будь-який, але ми любимо їх їсти просто так, або з соусом Тартар.