Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт
Таке блюдо готують в багатьох сім’ях, особливо смачно виходить, якщо брати молоді кабачки, які не потрібно довго гасити. Часу на підготовку займає менше, ніж на голубці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 2 шт;
- цибулю і моркву по 1 шт;
- солодкий перець, 1 шт;
- сир, 50 г;
- часник, зелень;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування
Кабачки ріжемо шматками і з кожного виймаємо серединку за допомогою чайної ложки.
Змащуємо вийшли «чашечки» рослинним маслом всередині і зовні і запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Лук кубиком і терту моркву обсмажуємо на рослинному маслі, потім додаємо кубики солодкого перцю і дрібно порубані серединки кабачка, зелень і часник.
Фаршируємо овочевий масою чашечки і посипаємо тертим сиром.
Запікаємо 20 хвилин в духовці при 180 градусах.
Страва смачна, швидке і просте. Можна овочі змішати з фаршем або грибами, будь-якою начинкою на ваш смак.
Можна обійтися без сиру. Просто змастити зверху сметаною або вершками, соусом зі сметани і томатного соусу. Дехто використовує плавлений сирок.
Як варіант, такі кабачки годі й запікати попередньо, а зробити соус і залити ним, тоді страва виходить з підливою.